Equip Docent

L’equip docent de Moveo està composat de professors altament qualificats en l’àmbit del teatre físic i del mim corporal, així com de professors d’altres àmbits que vénen a enriquir les possibilitats formatives de l’Escola.

Tots els membres de l’equip són professionals en actiu, ja sigui com a directos, actors o coreògrafs.

SOPHIE KASSER

sophie

Intèrpret de teatre físic, creadora i pedágoga, Sophie és co-fundadora de Moveo, centre de formació i companyia teatral a Barcelona. El seu interés es centra al cos expressiu i la creació artística utilitzant el cos com a element principal de comunicació.

Suïssa d’origen i activa professionalment a Londres i Barcelona, va ser membre de la companyia internacional Théâtre de l’Ange Fou durant anys. Amb ella, i posteriorment amb la Cia. Moveo, ha girat amb espectacles per Bèlgica, Croàcia, Espanya, França, Israel, Itàlia, Polònia, Puerto Rico, Regne Unit, Romania i Suïssa.

Ha participat i/o dirigit projectes per l’Institut del Teatre de Barcelona, la Universitat de Barcelona – Centre de Recerca DUODA, Dies de Dansa – festival GREC de Barcelona, NOVIA – University of Applied Sciences de Finlàndia, el Festival International d’Improvisació Théâtrale de l’Île de la Réunion o el Festival Internacional de Teatre Físic del Carib.

A Espanya i Europa, ha impartit classes i tallers a: School of Speech and Drama de Londres, Conservatoire Populaire de Ginebra, Escola Superior Pedagògica de Aarau (Suïssa), Escoles d’Art Dramàtic de València, Vigo i Palma de Mallorca, Associació d’Actors de les Illes Balears, Festival Sueca, entre altres.

Formada en teatre, circ i dansa a Ginebra, Paris i Londres, és diplomada per la International School of Corporeal Mime de Londres on també ha cursat el programa de postgraduat especialitzat en Direcció escènica i Pedagogia teatral.

STÉPHANE LÉVY

steph

Es va llicenciar en Filosofia abans de començar el seu entrenament en mim corporal sota la mà d’Steven Wasson i de Corinne Soum, els últims assistents d’Etienne Decroux, en la International School of Corporeal Mime de Londres; es va graduar en el 1997. Entre 1997 i 1999 va cursar el programa de postgraduat “Especialització en docència i en direcció teatral” de l’escola. Va estudiar tècnica vocal amb J. Wilde, A.-M. Speed i P. van Zyl.

De 1999 a 2002 va ser assistent d’Steven Wasson i Corinne Soum i va impartir classes a l’escola de Londres. A més a més, va ser membre de la companyia “Théâtre de l’Ange Fou” durant 5 anys a Londres i va participar en la creació de sis dels seus espectacles amb els quals va girar a Europa. Des de l’any 1999 i fins l’actualitat ha impartit cursos per a festivals, escoles i companyies, como ara són: Edimburg Festival Fringe, Central School of Speech and Drama, London International Mime Festival, Institut del Teatre de Barcelona, Escoles Superiors d’Art Dramàtic de València i Vigo, Escola Trident en Anvers, Conservatori Popular de Ginebra, Associació d’actors de les Illes Balears, Mostra Gest d’Esparreguera, Institut d’Educació Física de Catalunya i Associació del Teatre de Girona.

Des del 2004, dirigeix i actua en les produccions de la Cia. Moveo. En 2007, va guanyar el Premi Especial del Jurat de la Mostra de Teatre de Barcelona per la creació de l’espectacle Réquiem. També dirigeix projectes per a altres escoles, com l’Institut del Teatre de Barcelona.

Stéphane Lévy actualment és co-director artístic de MOVEO – centre de formació i creació. També és professor a l’ESAD y al Conservatori Superior de Dansa de Barcelona (Institut del Teatre).

OLIVIER DÉCRIAUD

papousourit

Es va llicenciar en Literatura Francesa abans de formar-se en teatre gestual i mim corporal amb Ivan Bacchiochi i Robert Bennett a París, i amb Steven Wasson i Corinne Soum en la International School of Corporeal Mime de Londres. Va obtenir el seu diploma l’any 2000, i després va continuar amb un programa de postgraduat en mim corporal.

Olivier ha impartit classes a Anglaterra, Egipte, Espanya i França per a diverses escoles i entitats, amb grups de nens i adults. També va treballar en col·laboració amb Oliver Pollak (Alemanya), Anthony Warrant (França), l’Alliance Française de Port Said (Egipte) i per Glob’culture (França).

De 2001 a 2003, va ser membre de la companyia “Théâtre de l’Ange Fou”, sota la direcció de Corinne Soum i Steven Wasson, on va actuar a The Government Inspector entre altres. A més a més, ha treballat en diversos projectes i curtmetratges internacionals i ha girat amb espectacles per Croàcia, Escòcia, Espanya, França, Anglaterra, Israel i Polònia.

Olivier és membre co-fundador de la Companyia Moveo des de l’any 2005 i és protagonista de l’obra “Réquiem”. També va co-dirigir l’última producció de Moveo: “Soñar el río hasta el mar”.

Olivier Décriaud actualment és professor a l’Escola Internacional de Mim Corporal Dramàtic de Barcelona, al Col·legi del Teatre de Barcelona i a l’escola Plató de Cinema de L’Hospitalet del Llobregat.

MAI ROJAS

MaiRojas

Neix a Costa Rica, on descobreix el gust per l’escenari en el Taller Nacional de Teatro. Obté la llicenciatura en Interpretació Textual a la Real Escola Superior d’Art Dramàtic de Madrid.

Inicia la seva carrera professional amb agrupacions estatals i independents i participa com a actor en diverses temporades, gires i festivals a España, Estats Units, Costa Rica, Romania, Anglaterra, Andorra, Portugal, Dubrovnic, Itàlia, França, Polònia i Puerto Rico.

Seguint el desig de creixement i renovació, decideix ampliar la seva formació en l’especialitat de teatre físic en el Centre de Formació i Creació MOVEO de Barcelona, període després del qual viatja a Londres i es diploma com a mim professional per la International School of Coporeal Mime i treballa com a actor del Theatre de l’Ange Fou.

Amb el Cirque du Soleil col·labora regularment en dos de les seves produccions utilitzant les eines de la manyaga corporal per crear els seus personatges. Sense deixar mai de costat la seva part més personal i creativa en la producció dels seus propis espectacles com a mim i director.
Realitza amb regularitat tallers amb nens, joves i adults.

L’equip docent es completa amb la presència de professors i professores convidades que aporten el seu coneixement en altres àrees escèniques i que posem en relació amb el programa específic del nostre pla d’estudis. Pel curs 2015-2016 comptem amb:

PERE FARRAN

pere-farran

Estudia al Col·legi de Teatre de Barcelona. L’any 1997 és becat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per estudiar a l’Escola Internacional de l’Actor Còmic de ReggioEmilia (Itàlia), amb Antonio Fava. Ha complementat aquests estudis realitzant diversos seminaris amb docents com: Federico Fazzioli (Teatro studio), Bart Srebnick (investigació i composició teatral), Jango Edwards i Johny Melville (clown), Jordi Parellada (tècniques de veu i de cant), a l’Escola de Circ Rogelio Rivel de Barcelona, i un postgrau amb Stefan Metz (Theatre de  Complicité).

Ha treballat: des de 1999 com actor-animador al grup de música i animació Xarop de Canya, en els seus diferents espectacles, com a docent al Col·legi de Teatre i La Casona de Barcelona, El Galliner de Girona i L’Aula de Lleida; ha dirigit diverses companyies professionals i amateurs.

Actualment és responsable conjuntament amb Meritxell Morera de Butai Produccions amb qui han estrenat “L’Hort de Can Pitrocs” per La Guilla Teatre i ha realitzat múltiples coproduccions amb Incite (Institut de ciència i teatre) sobre divulgació científica.

MONTSE BONET

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Estudia a l’escola Jacques Lecoq, a París, on realitza també l’Stage pedagògic i es llicencia en Direcció escènica i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona. Ha realitzat cursos i tallers amb Monika Pagneux, Zygmund Molik, Cheek by Jowl, Thierry Hschstätter, Adrian Jackson, Serge Nicolaï (Théâtre du Soleil), José Sanchís Sinisterra, Vincent Rouche, Garry Leontiev. Treballa com a actriu amb companyies com ara L’Ou Nou, El Teatrí, El Tricicle, Xalàteatre i Stare Loco.

Ajudant de direcció i assessora de moviment a diversos espectacles (tres dels dirigits per Joan Castells) i directora de les obres “Pepoff, història d’un pallasso”, amb Pep Salvat; “La festa del blat” d’Àngel Guimerà; “Malas Palabras” de Perla Szuchmaher, “Pim, pam, pum” d’Eugène Ionesco; “La locura que cura” amb Alejandra Jiménez-Cascón, “L’hort de Can Pitrocs” i “Polièdrica” amb la Cia. Polièdrica; “Hoy tu pluma brillará”, amb Pere Cabaret. Professora d’interpretació i directora de tallers a diversos centres i escoles de Barcelona, com ara el Col·legi del Teatre, Institut del Teatre, Estudis de Teatre.

Funda la companyia BOJUM Teatre amb qui crea l’obra “Masticació” a partir del text de Patrick Kermann, representada a diversos festivals de Teatre. En 2015 dirigeix “Blanca desvelada” amb Alejandra Jiménez-Cascón com a intèrpret i dramaturga.

CECILIA COLACRAI

Sudansa_0848web

Ballarina, creadora independent i professora de dansa contemporània resident a Barcelona des de l’any 2002. Forma part de la junta directiva de l’APDC (Associació de professionals de la dansa de Catalunya) des de 2011. Des de l’any 1995, s’interessa a profunditzar en àrees de la dansa contemporània, la improvisació, la composició coreogràfica i altres disciplines relacionades amb el moviment i les arts escèniques.

Actualment treballa de manera independent amb diferents artistes com ara Anna Rubirola i Mireia de Querol al Col·lectiu Big Bouncers, col·lectiu amb qui gestiona també l’espai de creació La Visiva; amb Jorge Albuerne, amb les peces de dansa-circ “Gira” i “Último, el baile”; amb Joao Lima i Anna Rubirola, en la peça “Morder la Lengua”; amb el Gruop La Bolsa (Iirs Heitzinger, Natalia Jimenez, Anna Rubirola, Federica Porello, Mireia de Querol, Xavi Moreno, Cecilia Colacrai) i Thomas Hauert en l’espectacle “La mesura del desordre”, estrenat al juliol de 2015 dins el marc del Festival Grec de Barcelona. Amb els seus treballs en solitari “Sola?” (2005) i “La incorruptible belleza de la distancia” (2011), es presenta a diferents festivals d’Espanya, França, Itàlia, Mèxic, Cuba i Argentina. Ha col·laborat amb diferents coreògrafs com Alexis Eupierre, Montse Colomé, Toni Mira i Cia. Nats Nus (Barcelona); Cia. Emmanuel Grivet (França); Grupo República Cênica (Brasil); Gabriela Solini (Arg-Esp), espai Tragant-Dansa, espai de creació La Caldera.

Forma part de diversos projectes de video-dansa que desenvolupa l’ Associació Cultural Finmatun juntament amb Toni Mira en el Centre Penitenciari de Brians; forma part del projecte Sudansa des de l’any 2009 (dansa a les escoles), entre altres. Dóna classes de dansa contemporània, improvisació i composició des de l’any 1997 a Argentina i des del 2002 a Barcelona i altres ciutats d’Europa i Llatinoamèrica.

A més a més, els professors i professores convidades que han passat per MOVEO en els darrers anys són:

Guy Nader, María Campos, Andrés Corchero, Lali Ayguade: dansa

Oscar Valsecchi, Valentina Temussi, Anne Dennis: mim corporal

Joan Rimbau, Vicky Alvelo, Samuel Tornqvist, Anna Estrada: veu

Maria Castillo, Miquel Gallardo, Renee Baker: titelles y manipulació d’objectes

Lluís Graells:  Commedia dell’arte

Monica Giacomin: Tècnica Pilates

Danel Aser: actuació davant la càmera

Roberto Romei: Biomecànica

Domenico Santo: Teatre de carrer

Joan Cusó: Pantomima

Anna Estrada: Veu (tècnica Fitzmaurice)

Elisabeth Castells: Escenografia

Hélène Mallet: Contacontes

Tino Carreño: Producció i orientació laboral per actors

Samuel Tornquist: Veu

Vols més informació?
Truca’ns al +34 93 300 25 08 o clica a Més Info