Celebrant 20 Anys del Curs de Diplomatura del Centre Moveo

Practica alumnos moveo

Una celebració dels esforços d’un equip.

L’any vinent celebrarem els 20 anys del Curs de Diplomatura en Teatre Físic i Mim Corporal Dramàtic. Durant aquestes dues dècades, hem vist com aquest programa ha crescut i s’ha convertit en una referència en el món del teatre físic, proporcionant als nostres estudiants les eines necessàries per a convertir-se en artistes autònomes i versàtils, així com ha permès crear una comunitat d’artistes, una xarxa d’intèrprets i creadors que continua relacionant-se amb el Centre.

Des de la seva creació, el Curs de Diplomatura en Teatre Físic i Mim Corporal Dramàtic del Centre Moveo ha format a nombroses professionals del teatre. Aquest aniversari no sols és un nombre rodó, sinó que reflecteix el nostre compromís constant amb un entrenament creatiu i tècnic d’alta qualitat que s’adapta a les necessitats del món artístic.

Professionals en Actiu com a professors

Un dels punts forts del nostre programa és l’equip docent. Comptem amb professionals en actiu, especialitzades en teatre físic i Mim Corporal Dramàtic. Aquests professors no sols porten la seva experiència a l’aula, sinó que també estan involucrades en la pràctica diària del seu art, la qual cosa garanteix que la formació que oferim estigui sempre actualitzada i rellevant. Més enllà de les seves qualitats professionals, són persones dedicades a ajudar a créixer, a escoltar, a guiar. L’element humà i relacional de la formació de la Diplomatura és per a nosaltres un eix primordial de treball.

En el programa de diplomatura, El professorat fa classes de tècnica, repertori, improvisació i metodologies de creació. Totes treballem de manera transversal amb els alumnes perquè creiem que es tracta d’una metodologia molt més enriquidora. Aquest enfocament transversal de la formació permet que cada professor pugui seguir als estudiants en diferents àmbits d’aprenentatge, obtenint una visió completa del seu progrés i treball. A més, facilita que els diferents blocs del curs es comuniquin entre ells, creant un camí d’aprenentatge més orgànic i coherent.

Una Metodologia Basada en la Col·laboració

El nostre enfocament pedagògic fomenta un ambient de suport mutu on els estudiants poden experimentar, arriscar-se i créixer ajuntis. Volem que la creativitat i l’expressió individual es nodreixin de l’intercanvi constant d’idees i experiències interpersonals. La col·laboració entre estudiants i el suport mutu són claus en el nostre mètode d’ensenyament.

El nostre principal objectiu és equipar als estudiants amb les eines, metodologies i coneixements necessaris per a ser artistes autònomes en l’àmbit del teatre físic. La formació inclou una varietat de tècniques i disciplines que els permeten explorar el seu potencial creatiu i expressiu. Des del Mim Corporal Dramàtic fins al moviment expressiu i la recerca del moviment com a base de creació, la nostra formació ofereix una comprensió profunda i pràctica del teatre físic i del Mim Corporal de Etienne Decroux.

En aquest moment estem treballant en el projecte de creació, que és l’espectacle final de curs que els alumnes presenten al juny. És fonamental tant per a nosaltres com a professors, com per a eles dobles com alumnes, haver compartit tot un any d’aprenentatge en diverses àrees de l’escola. Això els permet integrar tots els coneixements i metodologies treballades al llarg del curs en aquest projecte final.

Creant Ponts entre la Formació i la Professionalització

El Centre Moveo ha establert connexions amb diverses institucions i companyies de teatre físic, tant en l’àmbit nacional com internacional. Aquestes xarxes faciliten als estudiants la transició de l’àmbit acadèmic al professional. A través de tallers, residències artístiques i col·laboracions, els alumnes tenen l’oportunitat de començar a crear els seus projectes i definir-se com a artistes.

Projectes d’estudiants:

Testimonis i Experiències de Les nostres Persones Graduades

Moltes graduades han desenvolupat carreres reeixides en l’àmbit del teatre físic o de les arts escèniques. Els seus testimoniatges, així com la seva connexió amb el centre, demostren la qualitat de la formació rebuda i l’impacte que ha tingut en el seu desenvolupament professional. Han treballat en companyies de renom, participat en festivals internacionals i creat les seves pròpies propostes artístiques. Podem citar a Alba Florejach, Guy Nader, Cia Zero en Conducta, Esther Muñoz, Raissa Aviles entre altres que han pogut seguir les seves trajectòries artístiques i/o pedagògiques més enllà de la Moveo amb gran èxit.

Inscripció i Requisits

La pròxima edició del curs de diplomatura començarà l’octubre de 2024. El procés d’inscripció ja està obert i les places són limitades. Els/les interessades poden trobar tota la informació necessària en la nostra pàgina Presentació. Els candidats han de tenir una formació prèvia en arts escèniques (dansa, teatre, circ, performance…) o experiència equivalent, i es valorarà especialment la seva motivació i el seu desig d’emprendre un camí d’aprenentatge i de canvis.

Celebrar 20 anys…

Celebrar 20 anys del Curs de Diplomatura en Teatre Físic i Mim Corporal Dramàtica és per al Centre Moveo una fita significativa. Aquesta longevitat és testimoniatge de l’èxit i la rellevància del nostre programa, que continua adaptant-se i evolucionant per a oferir una formació d’excel·lència. Convidem a tots els interessats en el teatre físic a unir-se a nosaltres en aquesta pròxima edició i a formar part de la nostra comunitat artística, on la creativitat, la col·laboració i el desenvolupament personal són el cor de la nostra pedagogia.

Contacte

Per a més informació sobre el curs i el procés d’inscripció, no dubtis a visitar les nostres pàgines Presentació / Pla d’estudis,  o contactar amb nosotres directament. Som aquí per a ajudar-te i respondre a qualsevol pregunta que puguis tenir sobre el nostre programa.

El Centre Moveo agraeix a tots els estudiants, professors i col·laboradors que han estat part d’aquesta increïble trajectòria de 20 anys. Continuarem impulsant el teatre físic i el Mim Corporal dramàtic, creant noves oportunitats i desenvolupant el talent artístic del futur.