17 - 19 de novembre 2023
Taller de teatre físic i animació d'objectes amb la Cia. Zero en Conducta
Teatre físic i animació d’objectes

Responent a la demanda de l’alumnat en cursos anteriors, Zero en conducta torna amb una nova proposta de Workshop per aprofundir en el treball del món dels titelles/objectes i el teatre físic.

Aquesta vegada ens centrarem en el treball creatiu/compositiu en què farem servir les tècniques de dramatúrgiques de la companyia per a la realització de treballs escèniques dins del seu terreny. De vegades la forma física ens dona pistes profundes de la dramatúrgia, de vegades la morfologia del titella conté informació suficient per saber quin és el nostre conflicte, o les dificultats que trobem als nostres cossos en relació amb el nostre objecte també és motiu a tenir en compte per explicar la nostra història. Veurem com la senzillesa sempre ens portarà de la mà a tractar conceptes molt complexos i també com la sola bellesa (des del nostre punt de vista subjectiu d’aquest concepte) sol ser un missatge propi i fins i tot de vegades suficient.

Aquesta vegada volem desenvolupar un workshop on ens regalem creativitat i mons interns a tres bandes. L’alumnat amb les professores, les professores amb l’alumnat i entre les alumnes. Generar un ambient sense límits per desenvolupar les nostres inquietuds artístiques on allò plàstic i allò intangible pertanyi al mateix món. Tractarem el problema com un company que va a favor nostre i que evitar-ho també és evitar una oportunitat.

Un curs fet per a la persona (parella o grup) que té una idea i vol plantar la llavor per començar a desenvolupar-la, per a aquella persona que tingui la inquietud i curiositat de saber com treballa la creació d’altres companyies companyes o per a la persona que simplement vulgui començar a tenir relació amb aquesta branca del teatre i del moviment.

Objectius del Curs

  • Plantar la primera llavor sobre un treball creatiu.
  • Compartir els principis bàsics de la dramatúrgia i del treball creatiu de Zero en conducta.
  • A partir de premisses coreogràfiques del nostre nou espectacle generarem material per desenvolupar el nostre material.
  • Treballar la improvisació com a font de generació de material.
  • Treballar el component compositiu i coreogràfic que requereix el món de les titelles i del teatre físic.
  • Donar una empenta a projectes estancats, projectes embrionaris o projectes que encara no saben que existiran.
  • Tractar els principis bàsics de l’animació d’objectes des del nostre punt de vista i …
  • …divertir-nos.

Per a aquest curs es poden portar els mateixos titelles, objectes i/o màscares, però la companyia també proporcionarà material per a aquelles persones i/o grups que no en disposen.

El curs es realitzarà en castellà amb possible traducció a l’anglès.

Cía. Zero en Conducta

Zero a Conducta, Teatre del Moviment és un projecte radicat a Barcelona i creat el 2011 per José Antonio Puchades (Putxa) amb la intenció d’explorar el potencial expressiu de diferents arts escèniques relacionades amb el moviment. La seva investigació està centrada en la unió del mim corporal, la dansa, els titelles i el teatre físic.

Després de l’estrena el 2012 de Nymio, teatre digital guanyador de tres premis d’interpretació i de la incorporació de Julieta Gascón, compartint amb Putxa la direcció, la dramatúrgia i la interpretació, la companyia estrena el 2014, Allegro ma non troppo amb cinc premis internacionals. Amb aquest espectacle consoliden la seva identitat artística, creen un llenguatge propi i consoliden la seva projecció dins i fora del país. El febrer de 2016 estrenen La Dernière danse de Brigitte a l’Ateneu Popular de Nou Barris de Barcelona, amb aquest espectacle de mitjà format no només guanyen quatre premis (nacionals i internacionals) sinó també, la incorporació a la companyia de David Maqueda com assistent de direcció, co-dramaturg i dissenyador i director tècnic.

Estrenen Trashhh!!! una proposta de petit format guanyadora del premi a millor espectacle d’aquesta categoria a FETEN 2018 i del millor espectacle de carrer a Haifa International Puppet Festival. L’espectacle ROB, en coproducció amb Teatre de l’Abast de València, es va estrenar l’abril del 2019 amb gran èxit. Amb aquesta producció, Zero a Conducta obre la possibilitat de col·laboració amb altres companyies que comparteixin llenguatge o l’enriqueixin. La mecànica de l’ànima, Eh man hé és la primera producció pròpia de gran format de la companyia i es va estrenar el 2019 a la inauguració de la 30a Fira de Titelles de Lleida reconegut amb tres premis, als quals se suma quatre mesos després, el premi a millor espectacle a la prestigiosa Biennal d’Ostrava (República Txeca).

A més, aquell dia es van presentar Elena Lalucat, Pino Steiner i Amok Cor, tres nous intèrprets de la companyia. El juliol del 2023 s’estrenarà el seu espectacle més ambiciós amb sis intèrprets a escena, La Phazz ens parlarà de les pors que ens persegueixen.

Sota els escenaris, Zero a Conducta també es dedica a la docència i a l’assessorament artístic; i sense deixar de banda el llenguatge del moviment, l’animació de titelles i amb la delicadesa que els defineix, a 2021 inicien, en paral·lel, la seva carrera professional en la producció audiovisual estrenant Anima, Animam, Animae, el seu primer curtmetratge documental de titelles i ànimes que ja ha rebut mencions i premis realitzat a través del seu bagatge als escenaris.

Informació Pràctica

Dates:

17 - 19 de novembre 2023

Horaris:

Divendres 18h-21h
Dissabte i diumenge 10h-14h i 15:30h-19:30h

Preu:

150 Euros

El curs s’imparteix al Centre Moveo

C/ Joan d’Àustria, 95-97, 1r 3a
08018 Barcelona

Marina (L1) o Bogatell (L4)

Descomptes

– 15% de descompte si et matricules abans del 28 de febrer.

– 10% de descompte amb el Carnet Joven, el Carnet de Bibliotecas de la Diputació de Barcelona o si ets estudiant d’arts escèniques. Aquest descompte també inclou qualsevol carnet afiliat amb l’European Youth Card.

– 15% de descompte permanent per a l’alumnat dels cursos regulars de Moveo.

– 15% de descompte per a estudiants i docents de l’ACET (Associació Catalana d’Ensenyaments Teatrals).

Si vols aprofitar algun dels nostres descomptes
contacta amb nosaltres i t’indicarem com fer-ho

– Descomptes no acumulables –

Inscripcions

Slide
TRIA COM INSCRIURE'T AL CURS

- Realizando la matrícula online.

- Realizando la matrícula online.

Realitzant la matrícula en línia. ->

Venint al Centre Moveo
de dilluns a divendres de 10 a 13h.

Escrivint-nos a info@moveo.cat

S’han esgotat les places per a aquest curs. Pots escriure’ns a info@moveo.cat per a apuntar-te en llista d’espera en cas que hi hagi baixes.

Més cursos Moveo

17 - 19 de novembre 2023
Taller de teatre físic i animació d'objectes amb la Cia. Zero en Conducta