11, 18, 25 Febrer 2023

Curs narració en moveo

Taller de narració oral i fisicalitat

La narració d’històries és un art patrimoni de tot ésser humà, una experiència literària i estètica que ens acompanya des del primer dia de vida fins al darrer, que ens dóna veu i que ens explica. Oralitat, verbalitat, gest, joc, diàleg. Més enllà del pur text, comptem amb un instrument perfecte per a la narració, un cos present, un cos creador que projecta un imaginari i que dialoga, un cos que sempre compta.

Aquest taller, obert a tots els nivells, ofereix l’espai on analitzar i experimentar amb les eines que ens permeten habitar primer i recrear després qualsevol conte narrat escènicament.

 

Continguts:

  • fonaments bàsics de la narració oral escènica
  • l’escolta i el contacte amb l’altre a la narració
  • el cos sempre compta: presència, mirada, gest i economia de moviments
  • l’oralitat que acompanya el cos: veu, ritme, pausa
  • el conte i la construcció del seu espai, imatges, personatges

Objectius:

  • Compartir una mirada que ens permeti entendre què és i què no és la narració d’un conte: diferències respecte d’altres arts escèniques.
  • Oferir eines que ens permetin aprehendre, transitar i recrear el conte com a entitat escènica.
  • Brindar la possibilitat de mostrar i analitzar la feina al costat del grup, enriquint així la mirada pròpia i alimentant la pròpia capacitat creativa.

 

NOTA: A partir de la segona sessió, cada participant treballarà amb un conte escollit a aquest efecte. L’elecció és lliure (tradicional, literari, destinat a adults o criatures…), basada en l’interès i els gustos propis, però en cap cas s’haurà de memoritzar el text.

El curs s’impartirà en català i/o castellà.

Judith Navarro

Narradora oral escènica dedicada a la mediació lectora. Formada en Teatre físic i gestual (tècnica Decroux), en l’art de narrar contes i en literatura infantil i juvenil i la seva didàctica, ha narrat contes tradicionals i literaris en festivals especialitzats, teatres, biblioteques, instituts, escoles, llars d’infants i llibreries, entre altres. Crea i recrea espectacles de petit format, experiències escèniques i literàries on el gest acompanya la literatura en la seva forma oral.

Com a docent, imparteix cursos de narració oral i eines escèniques, així com formacions diverses dins del camp del foment de la lectura. Actualment també col·labora amb la Universitat Autònoma de Barcelona com a professora associada de Didàctica de la Literatura.

Informació pràctica

Dates:
11, 18, 25 de febrer 2023

Horaris:
Dissabtes de 10h a 13:20h

Preu: 95€

El curs s’imparteix al Centre Moveo

C/ Joan d’Àustria, 95-97, 1r 3a
08018 Barcelona

Marina (L1) o Bogatell (L4)

Descomptes

– 15% de descompte si et matricules fins a un mes abans de la data d’inici de curs.

– 10% de descompte amb el Carnet Jove, el Carnet de Biblioteques de la Diputació de Barcelona o si ets estudiant d’arts escèniques. Aquest descompte inclou qualsevol carnet afiliat amb el European Your Card.

– 15% de descompte permanent per estudiants i dels cursos regulars de Moveo.

Si vols aprofitar algun dels nostres descomptes
contacta amb nosaltres i t’indicarem com fer-ho

– Descomptes no acumulables –

Inscripcions

Vols inscriure’t al curs?

Vine a la nostra oficina de dilluns a divendres de 10 a 14h, escriu-nos a info@moveo.cat o realitza la inscripció online.
Consulta condicions