PENDENT DE PROGRAMACIÓ

Teatre d'objecte

Taller de teatre físic i animació d’objectes amb la Cia. Zero en Conducta

Un curs de teatre físic i objectes pensat per augmentar les nostres eines de moviment, estimular la creació i per canviar l’expressió “manipulació d’objectes” per la d'”animació d’objectes”.

No és fàcil transmetre la respiració dels objectes, doncs són com les persones, no és suficient amb agafar aire per respirar. Aquesta es transmet amb els pensaments, les accions, la mirada, el caminar i, tractant-se de teatre de titelles, es transmet sobretot amb la presència de la persona titellaire, la qual ha d’estar entrenada per a què l’ànima del titella sigui lliure i pugui transmetre, teatralment parlant, sense límit.

En aquest curs de manipulació treballarem els principis bàsics de la metàfora del moviment. Conceptes com la respiració, articulació de l’objecto, tensió a l’ànima de l’objecte, netedat i economia de moviments (com parlar sense paraules?), personalitat del nostre personatge i dinamorritmes aplicats a la manipulació de titelles. Tot això des del punt de vista de la companyia, que considera que la persona titellaire és un element present i que retroalimenta al titella tant com a la inversa.

Objetius específics:

  • Aprendrem la transposició del moviment (del meu cos a l’objecte)
  • Els dinamorritmes en la manipulació.
  • Antropomorfització
  • Tècnica de màscara
  • Coreografia a l’objecte
  • Escolta grupal (com crear una ànima composta de moltes?)
  • Netedat, articulació i economea de moviment tant en el titella com en qui manipula
  • La respiració (en quin moment comença la vida d’un objecte?)

 

El curs es realitzarà en castellà amb possible traducció a l’ànglès.

Cia. Zero en Conducta

Al llarg d’aquests anys la companyia Zero en Conducta Teatre del Moviment ha dedicat els seus esforços i coneixements a la investigació de la fusió entre diverses disciplines escèniques del moviment. Aquestes són el mim corporal (Tècnica Decroux), la dansa (Contemporània i Hip hop) i els titelles (sobretot manipulació directa).

Amb aquesta investigació han construït sis espectacles (Nymio: Teatro Digital, Allegro ma non troppo, La dernière danse de Brigitte, Trashhhhh!!!, Eh man eh, la mecánica del almaROB) amb els quals recorregut els escenaris de més de 20 països del món i, tot i ser una companyia jove, ha estat reconeguda amb 13 importants premis internacionals.

Zero en Conducta tambén es dedica a la docència, centrada en la manipulació d’objectes i cos, l’assessorament artístic, i a la producció audiovisual. Tot això, sempre centrat en el llenguatge del moviment, i les seves diferents disciplines, per enriquir la particular investigació que la companyia fa.

Informació Pràctica

Dates:
PENDENT DE PROGRAMACIÓ

Horaris:
Divendres 18h-21h
Dissabte i diumenge 10h-14h i 15:30h-19:30h

Preu: 140€

El curs s’imparteix al Centro Moveo

C/ Joan d’Àustria, 95-97, 1r 3a
08018 Barcelona

Marina (L1) o Bogatell (L4)

Descomptes

– 15% de descompte si et matricules fins a un mes abans de la data d’inici de curs.

– 10% de descompte amb el Carnet Jove, el Carnet de Biblioteques de la Diputació de Barcelona o si ets estudiant d’arts escèniques. Aquest descompte inclou qualsevol carnet afiliat amb el European Your Card.

– 15% de descompte permanent per estudiants i dels cursos regulars de Moveo.

 

Si vols aprofitar algun dels nostres descomptes, posa’t en contacte amb nosaltres i t’indicarem com fer-ho.

– Descomptes no acumulables –

Inscripcions

Vols inscriure’t al curs?

Vine a la nostra oficina de dilluns a divendres de 10 a 14h o posa’t en contacte amb nosaltres.
Consulta condicions

Molt aviat obrirem inscripcions per a aquest curs!