11 – 13 Novembre 2022

Estrada

Taller de tècnica vocal

Taller destinat a intèrprets professionals o que estiguin estudiant en disciplines de teatre, cant o dansa, a més a més de a professionals de la veu. Es treballarà la veu des de l’impuls autèntic amb la finalitat de trobar la pròpia veu, per a tal de poder-hi jugar i transformar-la. L’objectiu del treball serà trobar la connexió per a poder posar la veu al servei de la imaginació i de la creació com a intèrprets.

En aquest taller explorarem l’escolta d’un mateix i de l’espai que ens envolta, la presència i essència de cadascú, nostra connexió amb la respiració i la veu. A través del moviment, de la respiració connectada amb la veu, de la nostra energia connectada amb la veu, treballarem per a tornar a donar vida a les paraules, al llenguatge i als sons, unint-los amb el cos i la nostra necessitat de comunicar amb el món.

En el taller s’introduiran conceptes de la tècnica FitzmauriceVoicework®, explicats a continuació:

– La Desestructuració: És la primera fase, promou la consciència corporal, la respiració lliure i espontània, i l’expressivitat de la veu a través del Tremorwork. El treball amb Tremolors es produeix a través de diverses posicions adaptades de ioga que faciliten l’alliberament de la tensió, l’estímul per a la ment i el cos per millorar la pròpia respiració i l’ús de veu, es treballa el sistema muscular amb la vibració de tot el cos.

– La Reestructuració: Es basa en un descobriment intencional de la respiració i la veu després que el cos ha experimentat l’alliberament i re-entrenament del sistema muscular. Hi ha especial èmfasi en l’estructuració que inclou la integració del treball amb la columna vertebral, les costelles i el transvers.

El taller es basarà en una classe en grup, on es començarà per exercicis individuals o en parella, que també es podran desenvolupar en exercicis per a tot el grup. Es treballarà a través de moviments, i amb un text o cançó que els participants hauran de portar preparat. El material necessari per a tal de realitzar el taller és una màrfega o esterilla i un zafú o coixí alt. Es recomana dur roba còmode per a treballar i aigua.

Anna Estrada

Actriu des de que té ús de raó, Anna Estrada ha treballat dalt dels escenaris, i a la direcció de diverses produccions. Ha actuat a El Dol Escau a Elèctra amb Anna Lizaran al Teatre Lliure de Barcelona, La Guàrdia Blanca al Teatre Romea. Ha treballat amb Irene Papas i Núria Espert a Medea al Teatre Grec de Barcelona. A l’any 2010 crea la companyia d’investigació teatral La Pell, amb la qual ha dirigit Llàstima que Sigui una Puta de John Ford, i amb la que ha dirigit i actuat en Les Troianes de Jean Paul Sartre. La seva direcció de Conte d’Hivern, de William Shakespeare, es va veure a la Sala Beckett.

Porta la seva filosofia de treball a les aules, que combina amb la tècnica Fitzmaurice®, de la qual n’és professora associada. Ha donat classes i dirigit produccions a escoles tan prestigioses com CalState University LA (Los Angeles), Shanghai Theatre Academy (Shanghai) i The Studio New York de Jayd McCarty (Nova York). A països com la Índia, Colombia, Canadà, Finlàndia, Polònia i Itàlia, ha compartit la seva tècnica a través de conferències i tallers. Creadora dels Congressos Internacionals Fitzmaurice® i del Festival Escena Altafulla. Professora des del 1994 i Directora de l’Escola d’Art Dramàtic del 2013 al 2017 de l’Institut del Teatre de Barcelona. Formadora de professors en la tècnica Fitzmaurice®.

Informació pràctica

Dates:
11, 12 i 13 Novembre 2022

Horaris:
Divendres: 16h a 19h
Dissabte: 10h a 13 i de 14h a 17h
Diumenge: 11h a 14h.

Preu: 120€

El curs s’imparteix al Centre Moveo

C/ Joan d’Àustria, 95-97, 1r 3a
08018 Barcelona

Marina (L1) o Bogatell (L4)

Descomptes

– 15% de descompte si et matricules fins a un mes abans de la data d’inici de curs.

– 10% de descompte amb el Carnet Jove, el Carnet de Biblioteques de la Diputació de Barcelona o si ets estudiant d’arts escèniques. Aquest descompte inclou qualsevol carnet afiliat amb el European Your Card.

– 15% de descompte permanent per estudiants i dels cursos regulars de Moveo.

Si vols aprofitar algun dels nostres descomptes
contacta amb nosaltres i t’indicarem com fer-ho

– Descomptes no acumulables –

Inscripcions

Vols inscriure’t al curs?

Vine a la nostra oficina de dilluns a divendres de 10 a 14h, escriu-nos a info@moveo.cat o realitza la inscripció online.
Consulta condicions