Curs de tarda

CURS OBERT A TOTS ELS NIVELLS

curso-de-tarde-ok

El cos, la seva presència a l’escenari, la seva expressió constant… és un punt en comú en tot tipus de treball escènic. Del teatre de text al teatre físic, passant per la dansa, totes aquestes expressions artístiques tenen lloc al cos de l’intèrpret. El cos és la primera imatge vista per l’espectador; és el seu vector d’expressió immediata. Una vegada treballat, permet a l’intèrpret tenir el control de la seva expressió, matisar, dirigir, projectar, sensibilitzar.

Moveo ofereix un curs de tarda dividit en tres trimestres, dirigit a aquelles persones que desitgen millorar les seves qualitat interpretatives. En aquestes sessions, Moveo proposa un treball de conscienciació física i de descobriment de les possibilitats expressives del cos, una exploració de la riquesa interpretativa del cos com a mitjà d’expressió escènic.

Tot i ser càpsules pedagògiques independents, els trimestres estan interconnectats, permetent un seguiment personalitzat a cada participant segons hagi estat el seu recorregut en l’assimilació i enteniment del treball. D’aquesta manera l’alumnat aprofundeix classe a classe en el seu proper recorregut, independentment del trimestre en què hagi iniciat el seu procés.

Cada trimestre respon a 3 principis pedagògics bàsics que es repeteixen i aprofundeixen des de diferents òptiques al llarg de l’any:

1. El joc com a camí al descobriment:

Durant el primer trimestre abordarem el treball des d’un angle lúdic, a partir de jocs i exercicis que permeten a l’alumne entendre el concepte d’”un cos parlant”, capaç de mostrar emocions, pensaments, personatges o situacions partint del cos com a mitjà principal d’expressió.

2. La gramàtica com a eina de creixement tècnic:

Sense deixar de costat l’esperit lúdic (estat important per a qualsevol creador teatral) aprofundirem més en la precisió i execució de l’estudiant en la seva relació amb la tècnica, afinant el seu instrument corporal per a què arribi a fer allò que vol i no només allò que pot.

3. La creació com a mitjà per plasmar l’imaginari de cada estudiant:

El focus de l’últim trimestre està en la concreció de partitures físiques i la capacitat d’articular una història a partir del moviment. Es recapitularan els principis bàsics estudiats en el primer i segon trimestre amb la finalitat de veure la utilitat pràctica en el context de creació teatral.

Segons les necessitats del grup s’abordaran treballs de creació individual, en parelles, trios o grup al complet.

 

TEMES ABORDATS DURANT LES CLASSES:

  • La tridimensionalitat del cos i la seva presència escènica
  • Direccions i claredat del cos a l’espai
  • Articulació corporal i coneixement de l’instrument físic
  • El desequilibri. L’ús del pes com a principi primari del conflicte teatral
  • Signes de puntuació. L’ús del ritme com a mitjà d’intenció dramàtica
  • Partitures físiques. Del moviment a l’acció
  • Repertori i creacions pròpies
Grups

INTRODUCCIÓ AL MIM CORPORAL

Aquest grup està pensat per a persones que no tinguin formació prèvia en teatre físic o mim corporal dramàtic i que vulguin saber una mica més, així com per a persones que ja hagin fet alguna formació curta i que vulguin aprofundir en el tema.

Horari: Dimarts i dijous 19h-21h

Preu trimestral: 215€/ 2 dies a la setmana
* Preu total pels tres mesos. Sense càrrecs addicionals de matrícula.

Dates dels trimestres (no és requisit inscriure’s als tres):
1T: 4 d’octubre al 20 de desembre 2022
* No hi haurà classe l’1 de novembre i el 6 i 8 de desembre
2T: 10 de gener al 23 de març 2023
3T: 11 d’abril al 22 de juny 2023

Inscripcions

Vols inscriure’t al Curs de Tardes?

Vine a la nostra oficina de dilluns a divendres de 10 a 14h, escriu-nos a info@moveo.cat o realitza la inscripción online.
Consulta condicions

Les inscripcions per al 3r trimestre del Curs de Tarda s’obriran el 21/03.

Si vols més informació sobre aquest curs, també ens pots escriure un mail a info@moveo.cat

En matricular-te en aquest curs rebràs el carnet de l’ACET (Associació Catalana d’Escoles de Teatre), amb el qual podràs gaudir de descomptes i promocions especials per a estudiants de teatre.

Agraiexo molt la generositat amb la que desenvolupen i comparteixen la seva experiència. - Sara Rosa

Vols més informació sobre aquest curs?
Truca’ns al +34 93 300 25 08 o clica a Més Info