Equip Docent

L’equip docent de Moveo està composat de professors altament qualificats en l’àmbit del teatre físic i del mim corporal, així com de professors d’altres àmbits que vénen a enriquir les possibilitats formatives de l’Escola.

Tots els membres de l’equip són professionals en actiu, ja sigui com a directos, actors o coreògrafs.

SOPHIE KASSER

sophie

Intèrpret de teatre físic, creadora i pedágoga, Sophie és co-fundadora de Moveo, centre de formació i companyia teatral a Barcelona. El seu interés es centra al cos expressiu i la creació artística utilitzant el cos com a element principal de comunicació.

Suïssa d’origen i activa professionalment a Londres i Barcelona, va ser membre de la companyia internacional Théâtre de l’Ange Fou durant anys. Amb ella, i posteriorment amb la Cia. Moveo, ha girat amb espectacles per Bèlgica, Croàcia, Espanya, França, Israel, Itàlia, Polònia, Portugal, Puerto Rico, Regne Unit, Romania i Suïssa.

Ha participat i/o dirigit projectes per diverses entitats internacionals com ho són l’Institut del Teatre de Barcelona, Dies de Dansa – Festival GREC, University of Applied Sciences de Finlàndia, Festival International d’Improvisació Théâtrale de l’Île de la Réunion, la Universitat de Barcelona – Centre de Recerca DUODA i Festival Internacional de Teatre Físic del Carib.

A Espanya i Europa, ha impartit classes i tallers a: School of Speech and Drama de Londres, Conservatoire Populaire de Ginebra, Escola Superior Pedagògica de Aarau (Suïssa), Escoles d’Art Dramàtic de València, Vigo i Palma de Mallorca, Associació d’Actors de les Illes Balears i Festival Sueca, entre d’altres.

Formada en teatre, circ i dansa a Ginebra, París i Londres, és diplomada per la International School of Corporeal Mime de Londres on també ha cursat el programa de postgraduat especialitzat en Direcció escènica i Pedagogia teatral.

STÉPHANE LÉVY

steph

Es va llicenciar en Filosofia abans de començar el seu entrenament en mim corporal de la mà d’Steven Wasson i de Corinne Soum, els últims assistents d’Etienne Decroux, en la International School of Corporeal Mime de Londres; es va graduar el 1997. Entre 1997 i 1999 va cursar el programa de postgrau “Especialització en docència i en direcció teatral” de l’escola. Va estudiar tècnica vocal amb J. Wilde, A.-M. Speed i P. van Zyl.

De 1999 a 2002 va ser assistent d’Steven Wasson i Corinne Soum i va impartir classes a l’escola de Londres. A més a més, va ser membre de la companyia “Théâtre de l’Ange Fou” durant 5 anys a Londres i va participar en la creació de sis dels seus espectacles amb els quals va girar a Europa. Des de l’any 1999 i fins l’actualitat ha impartit cursos per a festivals, escoles i companyies, como ara són: Edimburg Festival Fringe, Central School of Speech and Drama, London International Mime Festival, Institut del Teatre de Barcelona, les Escoles Superiors d’Art Dramàtic de València i Vigo i l’Associació d’actors de les Illes Balears, entre d’altres.

Des del 2004, dirigeix i actua en les produccions de la Cia. Moveo. Ha guanyat diversos premis com a director, com el Premi al Millor Espectacle de la Feria Internacional de Teatro y Danza de Huesca’15, el Premi Mais a Millor Companyia del Festival Internacional Imaginarius’16 (Portugal) i el Premi Moritz FiraTàrrega’17 a la Millor Estrena d’Arts de Carrer. També dirigeix projectes per a altres escoles, com l’Institut del Teatre de Barcelona.

Stéphane Lévy actualment és co-director artístic de MOVEO – centre de formació i creació. També és professor a l’ESAD i al Conservatori Superior de Dansa de Barcelona (Institut del Teatre).

OLIVIER DÉCRIAUD

papousourit

Es va llicenciar en Literatura Francesa abans de formar-se en teatre gestual i mim corporal amb Ivan Bacchiochi i Robert Bennett a París, i amb Steven Wasson i Corinne Soum en la International School of Corporeal Mime de Londres. Va obtenir el seu diploma l’any 2000, i després va continuar amb un programa de postgraduat en mim corporal.

Olivier ha impartit classes a Anglaterra, Egipte, Espanya i França per a diverses escoles i entitats, amb grups de nens i adults. També va treballar en col·laboració amb Oliver Pollak (Alemanya), Anthony Warrant (França), l’Alliance Française de Port Said (Egipte) i per Glob’culture (França).

De 2001 a 2003, va ser membre de la companyia “Théâtre de l’Ange Fou”, sota la direcció de Corinne Soum i Steven Wasson, on va actuar a The Government Inspector entre altres. A més a més, ha treballat en diversos projectes i curtmetratges internacionals i ha girat amb espectacles per Croàcia, Escòcia, Espanya, França, Anglaterra, Israel i Polònia.

Olivier és membre co-fundador de la Companyia Moveo des de l’any 2005 i és protagonista de l’obra “Réquiem”. També va co-dirigir l’última producció de Moveo: “Soñar el río hasta el mar”.

Olivier Décriaud actualment és professor a l’Escola Internacional de Mim Corporal Dramàtic de Barcelona, al Col·legi del Teatre de Barcelona i a l’escola Plató de Cinema de L’Hospitalet del Llobregat.

MAI ROJAS

MaiRojas

Neix a Costa Rica el 1980, on descobreix el gust per l’escenari en el Taller Nacional de Teatro. Obté la llicenciatura en Interpretació Textual a la Real Escola Superior d’Art Dramàtic de Madrid.

Després d’iniciar la seva carrera professional amb les Companyies de Teatre Contemporani de la Comunitat de Madrid Siglo XXI / Pro-RESAD i el Teatro Nacional, Mai Rojas decideix ampliar la seva formación en l’especialitat de teatre físic al Centre de Formació i Creació Moveo de Barcelona.

Va treballar durant quatre anys per al Theatre de L’Ange Fou i es va titular com a mim professional per la Internacional School of Corporeal Mime de Londres.

Amb el Cirque du Soleil col·labora regularment en diversis produccions utilitzant les eines del mim corporal per crear els seus personatges.

Paral·lel a la seva carrera com a intèrpret, Mai Rojas ha impartit tallers a escoles de Costa Rica, Puerto Rico, Colòmbia, Regne Unit, Espanya, Alemaya i Polònia.

Sense deixar mai la seva part més personal i creativa en la producció dels seus espectacles com a mim i director, funda la seva pròpia companyia de Teatre Físic LOS ESCULTORES DEL AIRE el 2013, amb 5 espectacles en repertori.

L’equip docent es completa amb la presència de professors i professores convidades que aporten el seu coneixement en altres àrees escèniques i que posem en relació amb el programa específic del nostre pla d’estudis. Pel curs 2015-2016 comptem amb:

MONTSE BONET

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Estudia a l’escola Jacques Lecoq, a París, on realitza també l’Stage pedagògic i es llicencia en Direcció escènica i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona. Ha realitzat cursos i tallers amb Monika Pagneux, Zygmund Molik, Cheek by Jowl, Thierry Hschstätter, Adrian Jackson, Iván Nogales, Serge Nicolaï (Théâtre du Soleil), José Sanchís Sinisterra, Gabriela Izcovich, Vincent Rouche, Garry Leontiev. Treballa com a actriu amb companyies com ara L’Ou Nou, El Teatrí, El Tricicle, Xalàteatre i Stare Loco.

Ajudant de direcció i assessora de moviment a diversos espectacles (tres dels dirigits per Joan Castells) i directora de les obres “Pepoff, història d’un pallasso”, amb Pep Salvat; “La festa del blat” d’Àngel Guimerà; “Malas Palabras” de Perla Szuchmaher; “Pim, pam, pum” d’Eugène Ionesco; “La locura que cura” amb Alejandra Jiménez; “L’hort de Can Pitrocs”, amb la Cia La Guilla; “Polièdrica”, amb la Cia. Polièdrica; “Hoy tu pluma brillará”, amb Pere Cabaret; “Blanca desvelada” (2015) amb Alejandra Jiménez; “Estima’m que tinc pressa” (2016) amb la Cia Xucrut Teatre; “Engrunes” (2016) amb la Cia Rumb Teatre; “La perdiu és de qui la caça” (2017)amb la Cia Tabú; “Tatanka” (2017) amb la Cia Minúcia Teatre.

Professora d’interpretació i directora de tallers a diversos centres i escoles de Barcelona, com ara el Col·legi del Teatre, Institut del Teatre, el Centre Moveo de Formació i Creació i Estudis de Teatre.

Funda la companyia BOJUM(2014) i dirigeix el primer espectacle “Masticació” a partir del text de Patrick Kermann, que gira per Catalunya i participa en diversos festivals de teatre.

SERGIO MARTÍNEZ

És actor, autor i director de teatre, diplomat a l’Escola Internacional de Teatre Jacques Lecoq, a París, i al Centre Teatral Escalante, a València. També és graduat superior en So per l’Escolta de Mitjans Audiovisuals de Barcelona.

Comença la seva carrera professional com actor el 1999 i des d’aleshores alterna els seus treballs en diferents companyies de teatre amb les quals participa en més de vint espectacles. Des de 2001 ha dirigit espectacles per L’Horta Teatre, A Tempo Dansa, Teatro Inquieto, Teatro de la Saca, Fensonbuá Cia de Danza i Germinal Producciones.

Entre els premis que han obtingut els espectacles en què ha participat estan el Premi a la Millor Direcció FETEN; Premi del Públic i Millor Adaptació Premis Abril; Millor Espectacle de la Feria Teatro de Leioa; Millor Espectacle de carrer Fira de Tàrrega; Millor Espectacle del Festival d’Aguilar del Campoo; Premi del públic FETEN i nominació al Premi Revelació dels Premis MAX.

En la seva faceta pedagògica, ha impartit cursos la Scène Nationale, a França; per al Taller Nacional de Teatre i el Taller Nacional de Dansa, a Costa Rica; per a Kakiseni a Malàisia i en diversos centres de creació a Espanya.

CECILIA COLACRAI

Sudansa_0848web

Ballarina, creadora independent i professora de dansa contemporània resident a Barcelona des de l’any 2002.

Actualment treballa de manera independent amb diferents artistes com ara Anna Rubirola i Mireia de Querol al Col·lectiu Big Bouncers, col·lectiu amb qui gestiona també l’espai de creació La Visiva; amb Joao Lima i Anna Rubirola en la peça “Morder la Lengua”, aquesta peça rep el Premi Klauss Hauert amb el qual circula per 5 capitals de Brasil durant el 2016; amb el Gruop La Bolsa i Thomas Hauert en l’espectacle “La mesura del desordre”, estrenat al juliol de 2015 dins el marc del Festival GREC de Barcelona. Col·labora també amb el coreògraf Emmanuel Grivet en diferents projectes relacionats amb la improvisació. Amb els seus treballs en solitari “Sola?” (2005) i “La incorruptible belleza de la distancia” (2011), es presenta a diferents festival d’Espanya, França, Itàlia, Mèxic, Cuba i Argentina.

Ha col·laborat amb diferents coreògrafs com Jorge Albuerne, Alexis Eupierre, Montse Colomé, Toni Mira i Cia. Nats Nus (Barcelona), Inés Bozza, Cia Gabriela Solini, Cia Tumaka’t, espai Tragant-Dansa, espai de creació La Caldera i és part de diversos projectes relacionats amb la vídeo-dansa que desenvolupa l’Associació Cultural Finmatun, entre d’altres.

Imparteix classes de dansa contemporània, improvisació i composició des de l’any 1997 a Argentina i des del 2002 a Barcelona i altres ciutats d’Europa i Llatinoamèrica. També forma part del projecte Sudansa des de l’any 2009 (dansa a les escoles) i del projecte Tot Dansa, des de l’any 2016. A més durant aquest any juntament amb el Colectivo Big Bouncers formen part del projecte En Residencia.

Ha format part de la junta directiva de l’APDC entre els anys 2011 i 2017 i de la Caldera Les Corts fins l’any 2017.

MARIÀNTONIA SALAS BRUNET

Es gradua a l’Institut del Teatre de Barcelona l’any 2017 en Interpretació, especialitat de text. El mateix any es certifica com a professora de la tècnica de veu Fitzmaurice Voicework®. Des de llavors ha treballat amb directors com Juan Carlos Martel Bayod a La Malaltia al Teatre Lliure (2021), Raimon Molins en una reposició de Ricard III a La Seca-Espai Brossa (2019) i amb Alícia Gorina (2019-2020) en un experiment escènic al Teatre Principal de Palma i la Sala Beckett amb el text Els ulls dels altres, de Sadurní Vergés. També ha treballat amb artistes emergents en obres com Rosa Mutabilis, escrita i dirigida per Sadurní Vergés amb una petita gira per Catalunya, Ànsia de Sarah Kane dirigida per Júlia Barceló. Al 2017 estrena Bombers de Jean-Benoît Patricot, dirigit per Jordi Vilà, obra amb la qual és guardonada amb el premi a millor interpretació femenina de les Illes Balears (ATAPIB). El mateix any participa en Això és un drama al Teatre Romea amb Llops. A més a més, és col·laboradora amb Mallorca Literària en diferents projectes des de 2018. Actualment està engegant la seva pròpia companyia La Filla del Capità amb l’espectacle Què més vivia en aquell lloc, tret de nosaltres?, estrenat al Temporada Alta 2020 de Girona.

Combina la seva feina d’actriu amb la docència d’expressió oral i veu a escoles com Eòlia, Àrea, Actua!Studio i Moveo.

A més a més, els professors i professores convidades que han passat per MOVEO en els darrers anys són:

Guy Nader, María Campos, Andrés Corchero, Lali Ayguade dansa
Oscar Valsecchi, Valentina Temussi, Anne Dennismim corporal
Pere Farran – entrenament actoral

Joan Rimbau, Vicky Alvelo, Samuel Tornqvist – veu
Maria Castillo, Miquel Gallardo, Renee Baker, Andreu Martínez, Cia Zero en Conducta titelles i manipulació d’objectes
Lluís Graells – commedia dell’arte
Monica Giacomin – tècnica Pilates
Danel Aser actuació davant la càmera
Roberto Romei biomecànica
Domenico Santo teatre de carrer
Joan Cusó – pantomima
Anna Estrada veu (tècnica Fitzmaurice)
Elisabeth Castells escenografia
Hélène Mallet – contacontes
Javier Cárcel – cant i entrenament físic segons Grotowski
Neus Fernández – ritme i precussions
Merche Ochoa – clown gestual
Tino Carreño, Alba Cayón – producció i orientació laboral per actors

Vols més informació?
Truca’ns al +34 93 300 25 08 o clica a Més Info