Programa d’especialització

Objectius

L’objectiu principal d’aquest programa d’Especialització en mim corporal i teatro físic és l’autonomia artística.

Els objectius específics del programa de tercer any són:

  • Perfeccionamient tècnic i interpretatiu.
  • Superar problemes trobats durant el segon any, i treballar sobre els punts subratllats a l’avaluació final del diploma.
  • Més autonomia en el treball personal.
  • Finalitzar l’any amb un projecte de creació i fomentar la possibilitat de crear equips per a futurs projectes.
Pla d'estudis
Tècnica, repertori i improvisació

Les i els alumnes de tercer any segueixen les classes de tècnica, repertori i improvisació amb l’alumnat de Diplomatura durant els dos primers trimestres, però amb unes tasques específiques i criteris d’avaluació diferents. Segons el grup i nivell, es treballa a més una peça de repertori específica.

Composició

Durant el segon trimestre, cada alumne i alumna prepara i supervisa un projecte de creació amb un petit grup d’alumnes de 2n curs en qualitat d’ull extern, apropant-se a un treball de direcció.

Al tercer trimestre, els i les alumnes participen a les classes fins a finals d’abril i, en paral·lel, creen de forma autònoma el seu propi projecte, supervisat per un/a professor/a. 

Projecte de creació

plan de estudio-3er año2El procés comença ja el febrer, quan l’estudiant ha de presentar un primer dossier amb una proposta per a la seva avaluació. També s’ofereix un acompanyament dels aspectes de producció fins el dia de l’estrena en un teatre de Barcelona.

Aquest treball és lliure i pot prendre formes diferents, segons el desig de l’estudiant de buscar la forma d’expressió i d’aplicació dels coneixements apresos a l’escola. Podran formar parte d’aquest projecte participants externs a l’escola com a equip artístic del projecte.

Durant els mesos de maig i juny, l’alumnat disposa d’una sala d’assaig a les tardes i el procés de creació està assessorat pel professorat amb un seguiment dels assajos. Aquests assajos acostumen a estar combinats amb residències a centres culturals de la ciutat.

Assignatures complementàries

Depenent de l’any i de la programació del centre, el programa de Tercer Any inclou la participació en un Grupo d’Entrenament obert a artistes professionals amb l’objetiu de buscar, a través dels mètodes d’entrenament desenvolupats pel Centre durant els últims deu anys, la creació d’un cos teatral i creatiu. El treball es centrarà principalment en una dinàmica grupal d’experimentació i investigació sobre les possibilitats expressives de l’acció física. L’estudiant podrà descobrir i entendre com les nocions essencials del mim corporal com articulació, pes, ritme, causalitats, etc. poden convertir-se en una font d’inspiració i una millora en el seu treball professional fora d’un camp pròpiament decrousià.

La participació en aquest grup es proposa habitualment en substitució del bloc d’entrenament actoral. En cas que no es program el Grup d’entrenament, es pot escollir entre les assignatures de dansa i entrenament actoral amb el grup de 2n curs.

Vols més informació sobre aquest curs?
Truca’ns al +34 93 300 25 08 o clica a Més Info

Profesores muy profesionales y cercanos al mismo tiempo. Geniales. - Sara, Cataluña