Professors de teatre físic i mim corporal

L’equip docent de Moveo està composat d’un grup altament qualificats de professors de teatre físic especialitzats en l’àmbit del mim corporal, així com de professionals d’altres àmbits que vénen a enriquir les possibilitats formatives del centre en general i del Programa de Diplomatura en particular.

Tots els membres de l’equip són professionals en actiu, ja sigui des de la direcció, actuació o coreografia.

Sophie Kasser

Sophie

Creadora, directora i pedagoga, Sophie és co-fundadora de Moveo, centre de formació i companyia teatral a Barcelona. El seu interès es centra al cos expressiu i la creació artística utilitzant el cos com a element principal de comunicació. Va ser membre de la compania Théâtre de l’Ange Fou durant anys a Londres. Amb ella, i posteriorment amb la Cia. Moveo, ha girat amb espectacles i projectes internacionalment des de fa més de 20 anys.

Ha dirigit projectes per diverses entitats internacionals com ho són l’Institut del Teatre de Barcelona, Dies de Dansa – Festival GREC, University of Applied Sciences de Finlàndia, Festival International d’Improvisació Théâtrale de l’Île de la Réunion, la Universitat de Barcelona – Centre de Recerca DUODA i els Festivals Internacionals de Teatre Físic del Carib i de Xile.

Ha impartit classes i tallers a: Conservatori de Dansa de Barcelona, Escola Rogelio Rivel, School of Speech and Drama de Londres, Conservatoire Populaire de Ginebra, Escola Superior Pedagògica de Aarau (Suïssa), Escoles d’Art Dramàtic de València, Vigo i Palma de Mallorca, Associació d’Actors de les Illes Balears i Festival Momi de Portugal, entre d’altres.

Formada en teatre, circ i dansa a Ginebra, París i Londres, és diplomada per la International School of Corporeal Mime de Londres on també ha cursat el programa de postgraduat especialitzat en Direcció escènica i Pedagogia teatral. Té un Màster en Política i Gestió Cultural de Brikbeck University.

Stéphane Lévy

Steph

Es va llicenciar en Filosofia abans de començar el seu entrenament en mim corporal de la mà d’Steven Wasson i de Corinne Soum, els últims assistents d’Etienne Decroux, en la International School of Corporeal Mime de Londres; es va graduar el 1997. Entre 1997 i 1999 va cursar el programa de postgrau “Especialització en docència i en direcció teatral” de l’escola. Va estudiar tècnica vocal amb J. Wilde, A.-M. Speed i P. van Zyl.

De 1999 a 2002 va ser assistent d’Steven Wasson i Corinne Soum i va impartir classes a l’escola de Londres. A més a més, va ser membre de la companyia “Théâtre de l’Ange Fou” durant 5 anys a Londres i va participar en la creació de sis dels seus espectacles amb els quals va girar a Europa. Des de l’any 1999 i fins l’actualitat ha impartit cursos per a festivals, escoles i companyies, como ara són: Edimburg Festival Fringe, Central School of Speech and Drama, London International Mime Festival, Institut del Teatre de Barcelona, les Escoles Superiors d’Art Dramàtic de València i Vigo i l’Associació d’actors de les Illes Balears, entre d’altres.

Des del 2004, dirigeix i actua en les produccions de la Cia. Moveo. Ha guanyat diversos premis com a director, com el Premi al Millor Espectacle de la Feria Internacional de Teatro y Danza de Huesca’15, el Premi Mais a Millor Companyia del Festival Internacional Imaginarius’16 (Portugal) i el Premi Moritz FiraTàrrega’17 a la Millor Estrena d’Arts de Carrer. També dirigeix projectes per a altres escoles, com l’Institut del Teatre de Barcelona.

Stéphane Lévy actualment és co-director artístic de MOVEO – centre de formació i creació. També és professor a l’ESAD i al Conservatori Superior de Dansa de Barcelona (Institut del Teatre).

OLIVIER DÉCRIAUD

Papousourit

Es va llicenciar en Literatura Francesa abans de formar-se en teatre gestual i mim corporal amb Ivan Bacchiochi i Robert Bennett a París, i amb Steven Wasson i Corinne Soum en la International School of Corporeal Mime de Londres. Va obtenir el seu diploma l’any 2000, i després va continuar amb un programa de postgraduat en mim corporal.

Olivier ha impartit classes a Anglaterra, Egipte, Espanya i França per a diverses escoles i entitats, amb grups de nens i adults. També va treballar en col·laboració amb Oliver Pollak (Alemanya), Anthony Warrant (França), l’Alliance Française de Port Said (Egipte) i per Glob’culture (França).

De 2001 a 2003, va ser membre de la companyia “Théâtre de l’Ange Fou”, sota la direcció de Corinne Soum i Steven Wasson, on va actuar a The Government Inspector entre altres. A més a més, ha treballat en diversos projectes i curtmetratges internacionals i ha girat amb espectacles per Croàcia, Escòcia, Espanya, França, Anglaterra, Israel i Polònia.

Olivier és membre co-fundador de la Companyia Moveo des de l’any 2005 i és protagonista de l’obra “Réquiem”. També va co-dirigir l’última producció de Moveo: “Soñar el río hasta el mar”.

Olivier Décriaud actualment és professor a l’Escola Internacional de Mim Corporal Dramàtic de Barcelona, al Col·legi del Teatre de Barcelona i a l’escola Plató de Cinema de L’Hospitalet del Llobregat.

LAIA CAMPAMÀ MÈLICH

Laia campamà mèlich

Actriu de teatre físic, Diplomada i Especialitzada en Mim Corporal Dramàtica a MOVEO. Ha complementat la seva formació amb l’acrobàcia a l’Escola Rogelio Rivel, la dansa contemporània amb Cesc Gelabert, el flying low amb Raquel Morales, l’animació de titelles amb Zero en Conducta i la Maria Castillo respectivament, entre altres.

Actualment, forma part de la companyia de teatre La Diògenes, basada en el teatre físic i visual amb la qual està girant l’espectacle Folie à Deux. Dels seus treballs anteriors cal destacar l’espectacle Búfals, de Pau Miró, portat al Valle Inclán de Madrid, la participació com a actriu al Microteatre de l’Espai de Creació Arsènic, i la fundació del Festival FOKIT a Trivandrum, Índia, destinat a crear un espai per a creacions de dansa i teatre contemporànies.

Professors de dansa i moviment

CECILIA COLACRAI

Sudansa_0848web

Ballarina, creadora independent i professora de dansa contemporània resident a Barcelona des de l’any 2002.

Actualment treballa de manera independent amb diferents artistes com ara Anna Rubirola i Mireia de Querol al Col·lectiu Big Bouncers, col·lectiu amb qui gestiona també l’espai de creació La Visiva; amb Joao Lima i Anna Rubirola en la peça “Morder la Lengua”, aquesta peça rep el Premi Klauss Hauert amb el qual circula per 5 capitals de Brasil durant el 2016; amb el Gruop La Bolsa i Thomas Hauert en l’espectacle “La mesura del desordre”, estrenat al juliol de 2015 dins el marc del Festival GREC de Barcelona. Col·labora també amb el coreògraf Emmanuel Grivet en diferents projectes relacionats amb la improvisació. Amb els seus treballs en solitari “Sola?” (2005) i “La incorruptible belleza de la distancia” (2011), es presenta a diferents festival d’Espanya, França, Itàlia, Mèxic, Cuba i Argentina.

Ha col·laborat amb diferents coreògrafs com Jorge Albuerne, Alexis Eupierre, Montse Colomé, Toni Mira i Cia. Nats Nus (Barcelona), Inés Bozza, Cia Gabriela Solini, Cia Tumaka’t, espai Tragant-Dansa, espai de creació La Caldera i és part de diversos projectes relacionats amb la vídeo-dansa que desenvolupa l’Associació Cultural Finmatun, entre d’altres.

Imparteix classes de dansa contemporània, improvisació i composició des de l’any 1997 a Argentina i des del 2002 a Barcelona i altres ciutats d’Europa i Llatinoamèrica. També forma part del projecte Sudansa des de l’any 2009 (dansa a les escoles) i del projecte Tot Dansa, des de l’any 2016. A més durant aquest any juntament amb el Colectivo Big Bouncers formen part del projecte En Residencia.

Ha format part de la junta directiva de l’APDC entre els anys 2011 i 2017 i de la Caldera Les Corts fins l’any 2017.

NEILOR MORENO

Professors de teatre físicActor i director de teatre nascut a Rio de Janeiro, Brasil. Llicenciat en interpretació teatral a la “CAL – Casa das Artes de Laranjeiras” (Rio de Janeiro – Brasil). Diplomat en Mim Corporal Dramàtic i Teatre Físic al Centre Moveo (Barcelona). La seva formació també inclou: teatre físic i gestual amb Roberta Carreri (Odin Teatret); metodologia Lecoq amb Andreas Simma (Théâtre du Soleil); dansa contemporània amb Cecilia Colacrai (Colectivo Big Bouncers); clown amb Yeda Dantas (Gigantes da Lira) i acrobàcia a l’Escola de Circ Rogelio Rivel (Barcelona).

Actualment és actor estable de la Cia Moveo (premi Moritz FiraTàrrega 2017 amb “Conseqüències”); director de l’espectacle “Migrante” (Cia. Parece una Tonteria) amb el qual ha guanyat diversos premis (millor obra i millor direcció al IX Festival de teatre independent de Barcelona “Mutis 2018”) i que es troba actualment en gira nacional i internacional. El 2017 crea a Barcelona, juntament amb altres 5 artistes, la companyia de teatre físic “Si Tu T’imagines”.

ALMA STEINER

Professors de teatre físicGraduada en l’Institut del Teatre de Barcelona en 2018 i completant la seva formació en el Danish National School of Performing Arts a Copenhaguen, Alma manté una estreta relació amb la dansa des de la interpretació, la coreografia i la docència. El seu enfocament en la dansa i el moviment està molt connectat amb el teatre i la veu.

Alma ha construït la seva carrera com a ballarina en diversos països del món formant part de companyies com Erem Dansi (Suïssa), Stragiles de Mireia Piñol (Suècia), Cia Moveo, l’Atapeïda, entre altres. Al llarg de la seva trajectòria professional, Alma ha crescut i desenvolupat la seva passió pel moviment treballant i col·laborant amb coreògrafs com a Sol Picó, Lali Aiguadé, Toni Mira, Eduardo Torroja (Wim Vandekeybus), David Zambrano, Peeping Tom, Fighting Monkeys, DV8, Jorge Crecis, Hofesh Shechter, entre altres.

Des del 2014, Alma també codirigeix Kernel Dansi Theatre, un projecte col·lectiu que gestiona al costat de Junyi Sun i Marina Miguel a partir del qual assenteix un llenguatge escènic propi que dialoga sempre amb el present més immediat a través de la fragilitat, la cura del detall de les imatges i el compromís amb el social. Les creacions han format part de festivals com a Dansa a Escena, Sismògraf, Fira Tàrrega, Fira Manresa, FreiArt Festival d’Alemanya, ÉsDansa, Dansa metropolitana, entre altres.

Com a coreògrafa Alma ha presentat de manera independent diverses peces en Teatres i festivals nacionals com a Teatre del Sauzal de Tenerife, Teatre Ovidi Montllor, Auditori de Sant Martí o La casa Elizalde.

Esther Pallejà

Professors de teatre físic

Esther és llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona, professora associada de Fitzmaurice Voicework i terapeuta somàtica de Pantarei Approach.
Com actriu, va explorar i treballar amb actors de l’Odin Teatret (Dinamarca) i va formar part del Teatro delle Radici (Suïssa), cocreant sota la direcció de Cristina Castrillo espectacles on s’explora la veu i el cant com a fil creador. Va crear Mnemosina [solo in progress] una obra de creació pròpia que recerca la memòria del cos com a font de creació dramatúrgica, i experimenta amb la human-specific performance creant Traces & Shadows, i coordinant el grup de recerca I+D a Eòlia.
Com a professora de veu va treballar per a l’Institut del Teatre i el Rose Bruford Collage de Londres, i va ser cap del departament de veu a Eòlia.
Co-fundadora i cantant de la banda musical Mantranima, ha gravat dos àlbums de música devocional. L’any 2018 va marxar a viure a Canadà, on va explorar les interseccions entre la teràpia somàtica, l’art, l’astrologia, l’espiritualitat i les plantes medicinals.

Al 2022 torna a Catalunya, i en aquest moment treballa en la creació d’una nova performance i en la construcció d’un centre de retir, art i sanació al Penedès.

SERGIO MARTÍNEZ

Sergio martinez diplomatura moveo

És actor, autor i director de teatre, diplomat a l’Escola Internacional de Teatre 

Jacques Lecoq, a París, i al Centre Teatral Escalante, a València. També és graduat superior en So per l’Escolta de Mitjans Audiovisuals de Barcelona.

Comença la seva carrera professional com actor el 1999 i des d’aleshores alterna els seus treballs en diferents companyies de teatre amb les quals participa en més de vint espectacles. Des de 2001 ha dirigit espectacles per L’Horta Teatre, A Tempo Dansa, Teatro Inquieto, Teatro de la Saca, Fensonbuá Cia de Danza i Germinal Producciones.

Entre els premis que han obtingut els espectacles en què ha participat estan el Premi a la Millor Direcció FETEN; Premi del Públic i Millor Adaptació Premis Abril; Millor Espectacle de la Feria Teatro de Leioa; Millor Espectacle de carrer Fira de Tàrrega; Millor Espectacle del Festival d’Aguilar del Campoo; Premi del públic FETEN i nominació al Premi Revelació dels Premis MAX.

En la seva faceta pedagògica, ha impartit cursos la Scène Nationale, a França; per al Taller Nacional de Teatre i el Taller Nacional de Dansa, a Costa Rica; per a Kakiseni a Malàisia i en diversos centres de creació a Espanya.

A més a més, els professors i professores convidades que han passat per MOVEO en els darrers anys són:

Guy Nader, María Campos, Andrés Corchero, Lali Ayguade, Maria Hernando dansa
Oscar Valsecchi, Valentina Temussi, Anne Dennis, Luis  Torreao, Mai Rojasmim corporal
Pere Farran, Montse Bonet – entrenament actoral

Joan Rimbau, Vicky Alvelo, Samuel Tornqvist – veu
Maria Castillo, Miquel Gallardo, Renee Baker, Andreu Martínez, Cia Zero en Conducta titelles i manipulació d’objectes
Lluís Graells – commedia dell’arte
Monica Giacomin – tècnica Pilates
Danel Aser actuació davant la càmera
Roberto Romei biomecànica
Domenico Santo teatre de carrer
Joan Cusó – pantomima
Anna Estrada veu (tècnica Fitzmaurice)
Elisabeth Castells escenografia
Hélène Mallet – contacontes
Javier Cárcel – cant i entrenament físic segons Grotowski
Neus Fernández – ritme i precussions
Merche Ochoa – clown gestual
Tino Carreño, Alba Cayón – producció i orientació laboral per actors