L’equip docent de Moveo està composat d’un professorat altament qualificats en l’àmbit del teatre físic i del mim corporal, així com de professionals d’altres àmbits que vénen a enriquir les possibilitats formatives de l’Escola.
Tots els membres de l’equip són professionals en actiu, ja sigui des de la direcció, actuació o coreografia.
SOPHIE KASSER
Intèrpret de teatre físic, creadora i pedágoga, Sophie és co-fundadora de Moveo, centre de formació i companyia teatral a Barcelona. El seu interés es centra al cos expressiu i la creació artística utilitzant el cos com a element principal de comunicació.
Suïssa d’origen i activa professionalment a Londres i Barcelona, va ser membre de la companyia internacional Théâtre de l’Ange Fou durant anys. Amb ella, i posteriorment amb la Cia. Moveo, ha girat amb espectacles per Bèlgica, Croàcia, Espanya, França, Israel, Itàlia, Polònia, Portugal, Puerto Rico, Regne Unit, Romania i Suïssa.
Ha participat i/o dirigit projectes per diverses entitats internacionals com ho són l’Institut del Teatre de Barcelona, Dies de Dansa – Festival GREC, University of Applied Sciences de Finlàndia, Festival International d’Improvisació Théâtrale de l’Île de la Réunion, la Universitat de Barcelona – Centre de Recerca DUODA i Festival Internacional de Teatre Físic del Carib.
A Espanya i Europa, ha impartit classes i tallers a: School of Speech and Drama de Londres, Conservatoire Populaire de Ginebra, Escola Superior Pedagògica de Aarau (Suïssa), Escoles d’Art Dramàtic de València, Vigo i Palma de Mallorca, Associació d’Actors de les Illes Balears i Festival Sueca, entre d’altres.
Formada en teatre, circ i dansa a Ginebra, París i Londres, és diplomada per la International School of Corporeal Mime de Londres on també ha cursat el programa de postgraduat especialitzat en Direcció escènica i Pedagogia teatral.
STÉPHANE LÉVY
Es va llicenciar en Filosofia abans de començar el seu entrenament en mim corporal de la mà d’Steven Wasson i de Corinne Soum, els últims assistents d’Etienne Decroux, en la International School of Corporeal Mime de Londres; es va graduar el 1997. Entre 1997 i 1999 va cursar el programa de postgrau “Especialització en docència i en direcció teatral” de l’escola. Va estudiar tècnica vocal amb J. Wilde, A.-M. Speed i P. van Zyl.
De 1999 a 2002 va ser assistent d’Steven Wasson i Corinne Soum i va impartir classes a l’escola de Londres. A més a més, va ser membre de la companyia “Théâtre de l’Ange Fou” durant 5 anys a Londres i va participar en la creació de sis dels seus espectacles amb els quals va girar a Europa. Des de l’any 1999 i fins l’actualitat ha impartit cursos per a festivals, escoles i companyies, como ara són: Edimburg Festival Fringe, Central School of Speech and Drama, London International Mime Festival, Institut del Teatre de Barcelona, les Escoles Superiors d’Art Dramàtic de València i Vigo i l’Associació d’actors de les Illes Balears, entre d’altres.
Des del 2004, dirigeix i actua en les produccions de la Cia. Moveo. Ha guanyat diversos premis com a director, com el Premi al Millor Espectacle de la Feria Internacional de Teatro y Danza de Huesca’15, el Premi Mais a Millor Companyia del Festival Internacional Imaginarius’16 (Portugal) i el Premi Moritz FiraTàrrega’17 a la Millor Estrena d’Arts de Carrer. També dirigeix projectes per a altres escoles, com l’Institut del Teatre de Barcelona.
Stéphane Lévy actualment és co-director artístic de MOVEO – centre de formació i creació. També és professor a l’ESAD i al Conservatori Superior de Dansa de Barcelona (Institut del Teatre).
OLIVIER DÉCRIAUD
Es va llicenciar en Literatura Francesa abans de formar-se en teatre gestual i mim corporal amb Ivan Bacchiochi i Robert Bennett a París, i amb Steven Wasson i Corinne Soum en la International School of Corporeal Mime de Londres. Va obtenir el seu diploma l’any 2000, i després va continuar amb un programa de postgraduat en mim corporal.
Olivier ha impartit classes a Anglaterra, Egipte, Espanya i França per a diverses escoles i entitats, amb grups de nens i adults. També va treballar en col·laboració amb Oliver Pollak (Alemanya), Anthony Warrant (França), l’Alliance Française de Port Said (Egipte) i per Glob’culture (França).
De 2001 a 2003, va ser membre de la companyia “Théâtre de l’Ange Fou”, sota la direcció de Corinne Soum i Steven Wasson, on va actuar a The Government Inspector entre altres. A més a més, ha treballat en diversos projectes i curtmetratges internacionals i ha girat amb espectacles per Croàcia, Escòcia, Espanya, França, Anglaterra, Israel i Polònia.
Olivier és membre co-fundador de la Companyia Moveo des de l’any 2005 i és protagonista de l’obra “Réquiem”. També va co-dirigir l’última producció de Moveo: “Soñar el río hasta el mar”.
Olivier Décriaud actualment és professor a l’Escola Internacional de Mim Corporal Dramàtic de Barcelona, al Col·legi del Teatre de Barcelona i a l’escola Plató de Cinema de L’Hospitalet del Llobregat.
CECILIA COLACRAI
Ballarina, creadora independent i professora de dansa contemporània resident a Barcelona des de l’any 2002.
Actualment treballa de manera independent amb diferents artistes com ara Anna Rubirola i Mireia de Querol al Col·lectiu Big Bouncers, col·lectiu amb qui gestiona també l’espai de creació La Visiva; amb Joao Lima i Anna Rubirola en la peça “Morder la Lengua”, aquesta peça rep el Premi Klauss Hauert amb el qual circula per 5 capitals de Brasil durant el 2016; amb el Gruop La Bolsa i Thomas Hauert en l’espectacle “La mesura del desordre”, estrenat al juliol de 2015 dins el marc del Festival GREC de Barcelona. Col·labora també amb el coreògraf Emmanuel Grivet en diferents projectes relacionats amb la improvisació. Amb els seus treballs en solitari “Sola?” (2005) i “La incorruptible belleza de la distancia” (2011), es presenta a diferents festival d’Espanya, França, Itàlia, Mèxic, Cuba i Argentina.
Ha col·laborat amb diferents coreògrafs com Jorge Albuerne, Alexis Eupierre, Montse Colomé, Toni Mira i Cia. Nats Nus (Barcelona), Inés Bozza, Cia Gabriela Solini, Cia Tumaka’t, espai Tragant-Dansa, espai de creació La Caldera i és part de diversos projectes relacionats amb la vídeo-dansa que desenvolupa l’Associació Cultural Finmatun, entre d’altres.
Imparteix classes de dansa contemporània, improvisació i composició des de l’any 1997 a Argentina i des del 2002 a Barcelona i altres ciutats d’Europa i Llatinoamèrica. També forma part del projecte Sudansa des de l’any 2009 (dansa a les escoles) i del projecte Tot Dansa, des de l’any 2016. A més durant aquest any juntament amb el Colectivo Big Bouncers formen part del projecte En Residencia.
Ha format part de la junta directiva de l’APDC entre els anys 2011 i 2017 i de la Caldera Les Corts fins l’any 2017.
SERGIO MARTÍNEZ
És actor, autor i director de teatre, diplomat a l’Escola Internacional de Teatre Jacques Lecoq, a París, i al Centre Teatral Escalante, a València. També és graduat superior en So per l’Escolta de Mitjans Audiovisuals de Barcelona.
Comença la seva carrera professional com actor el 1999 i des d’aleshores alterna els seus treballs en diferents companyies de teatre amb les quals participa en més de vint espectacles. Des de 2001 ha dirigit espectacles per L’Horta Teatre, A Tempo Dansa, Teatro Inquieto, Teatro de la Saca, Fensonbuá Cia de Danza i Germinal Producciones.
Entre els premis que han obtingut els espectacles en què ha participat estan el Premi a la Millor Direcció FETEN; Premi del Públic i Millor Adaptació Premis Abril; Millor Espectacle de la Feria Teatro de Leioa; Millor Espectacle de carrer Fira de Tàrrega; Millor Espectacle del Festival d’Aguilar del Campoo; Premi del públic FETEN i nominació al Premi Revelació dels Premis MAX.
En la seva faceta pedagògica, ha impartit cursos la Scène Nationale, a França; per al Taller Nacional de Teatre i el Taller Nacional de Dansa, a Costa Rica; per a Kakiseni a Malàisia i en diversos centres de creació a Espanya.
QUERALT CASASAYAS REGUANT
Llicenciada en art dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona. Certificada en Fitzmaurice voice.
Treballs artístics destacats: Fàtima escrita i dirigida per Jordi Prat i Coll (Teatre Lliure); Mare de sucre escrita i dirigida per Clàudia Cedó (Gira per Catalunya); Una gossa en un descampat de Claudia Cedó dirigida per Sergi Belbel (Sala Beckett i CDN); Fairfly de Joan Yago dirigida per Israel Sola (T.Tantarantana, La Villarroel i Festival de Otoño de Madrid); Galileu de B.Brecht dirigida per Carme Portaceli (Club Capitol); Troianes 15 de J.P.Sartre dirigida per Anna Estrada (Teatre Akadèmia); Fedra de J.Racine dirigida per Sergi Belbel (Teatre Romea); Nit de reis de W.Shakespeare dirigida per Adrià Aubert (Círcol Maldà); Fuenteovejuna o breve tratado… d’Anna M Ricart dirigida per Ricard Soler (espai Brossa i gira per espanya); La Bête de David Hirson dirigida per Sergi Belbel (TNC); Llàstima que sigui una puta de John Ford amb direcció d’Anna Estrada (Teatre Akadèmia); Fora de Joc de Sergi Belbel, dirigida per Cristina Clemente (Teatre Capitol); La corda fluixa dirigida per Adrià Aubert (Círcol Maldà); Espectres d’H.Ibsen, dirigida per Magda Puyo (Teatre Romea).
Fundadora de la companyia Les Bianchis (amb tres espectacles familiars en gira).
Pedagogia i coach actoral: Professora de veu a l’institut del teatre des del 2017. Professora de veu a l’ESAD de l’escola Eòlia del 2018 al 2021. Coach actoral en l’espectacle Harakiri de la Cia Les Impuxibles (TNC).
MARIÀNTONIA SALAS BRUNET
Es gradua a l’Institut del Teatre de Barcelona l’any 2017 en Interpretació, especialitat de text. El mateix any es certifica com a professora de la tècnica de veu Fitzmaurice Voicework®. Des de llavors ha treballat amb directors com Juan Carlos Martel Bayod a La Malaltia al Teatre Lliure (2021), Raimon Molins en una reposició de Ricard III a La Seca-Espai Brossa (2019) i amb Alícia Gorina (2019-2020) en un experiment escènic al Teatre Principal de Palma i la Sala Beckett amb el text Els ulls dels altres, de Sadurní Vergés. També ha treballat amb artistes emergents en obres com Rosa Mutabilis, escrita i dirigida per Sadurní Vergés amb una petita gira per Catalunya, Ànsia de Sarah Kane dirigida per Júlia Barceló. Al 2017 estrena Bombers de Jean-Benoît Patricot, dirigit per Jordi Vilà, obra amb la qual és guardonada amb el premi a millor interpretació femenina de les Illes Balears (ATAPIB). El mateix any participa en Això és un drama al Teatre Romea amb Llops. A més a més, és col·laboradora amb Mallorca Literària en diferents projectes des de 2018. Actualment està engegant la seva pròpia companyia La Filla del Capità amb l’espectacle Què més vivia en aquell lloc, tret de nosaltres?, estrenat al Temporada Alta 2020 de Girona.
Combina la seva feina d’actriu amb la docència d’expressió oral i veu a escoles com Eòlia, Àrea, Actua!Studio i Moveo.
NEILOR MORENO
Actor i director de teatre nascut a Rio de Janeiro, Brasil. Llicenciat en interpretació teatral a la “CAL – Casa das Artes de Laranjeiras” (Rio de Janeiro – Brasil). Diplomat en Mim Corporal Dramàtic i Teatre Físic al Centre Moveo (Barcelona). La seva formació també inclou: teatre físic i gestual amb Roberta Carreri (Odin Teatret); metodologia Lecoq amb Andreas Simma (Théâtre du Soleil); dansa contemporània amb Cecilia Colacrai (Colectivo Big Bouncers); clown amb Yeda Dantas (Gigantes da Lira) i acrobàcia a l’Escola de Circ Rogelio Rivel (Barcelona).
Actualment és actor estable de la Cia Moveo (premi Moritz FiraTàrrega 2017 amb “Conseqüències”); director de l’espectacle “Migrante” (Cia. Parece una Tonteria) amb el qual ha guanyat diversos premis (millor obra i millor direcció al IX Festival de teatre independent de Barcelona “Mutis 2018”) i que es troba actualment en gira nacional i internacional. El 2017 crea a Barcelona, juntament amb altres 5 artistes, la companyia de teatre físic “Si Tu T’imagines”.
LAIA CAMPAMÀ MÈLICH
Actriu de teatre físic, Diplomada i Especialitzada en Mim Corporal Dramàtic a MOVEO. Ha complementat la seva formació amb l’acrobàcia a l’Escola Rogelio Rivel, la dansa contemporània amb Cesc Gelabert, el flying low amb Raquel Morales, l’animació de titelles amb Zero en Conducta i la Maria Castillo respectivament, entre d’altres.
Actualment, forma part de la companyia de teatre La Diògenes, basada en el teatre físic i visual amb la qual està girant l’espectacle Folie à Deux. Dels seus treballs anteriors cal destacar l’espectacle Búfals, de Pau Miró, portat al Valle Inclán de Madrid, la participació com a actriu al Microteatre de l’Espai de Creació Arsènic, i la fundació del Festival FOKIT a Trivandrum, Índia, destinat a crear un espai per a creacions de dansa i teatre contemporànies.
A més a més, els professors i professores convidades que han passat per MOVEO en els darrers anys són:
Guy Nader, María Campos, Andrés Corchero, Lali Ayguade, Maria Hernando – dansa Oscar Valsecchi, Valentina Temussi, Anne Dennis, Luis Torreao, Mai Rojas – mim corporal Pere Farran, Montse Bonet – entrenament actoral Joan Rimbau, Vicky Alvelo, Samuel Tornqvist – veu Maria Castillo, Miquel Gallardo, Renee Baker, Andreu Martínez, Cia Zero en Conducta – titelles i manipulació d’objectes Lluís Graells – commedia dell’arte Monica Giacomin – tècnica Pilates Danel Aser – actuació davant la càmera Roberto Romei – biomecànica Domenico Santo – teatre de carrer Joan Cusó – pantomima Anna Estrada – veu (tècnica Fitzmaurice) Elisabeth Castells – escenografia Hélène Mallet – contacontes Javier Cárcel – cant i entrenament físic segons Grotowski Neus Fernández – ritme i precussions MercheOchoa – clown gestual Tino Carreño, Alba Cayón – producció i orientació laboral per actors
Vols més informació? Truca’ns al +34 93 300 25 08 o clica a Més Info
Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la teva experiència. Si continues navegant, considerem que acceptes el se ús. AcceptoMés info
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.