DSC_0299

Durant els mesos de maig i juny, el treball de la diplomatura se centra en el desenvolupament de pràctiques de creació en teatre físic que permetin posar en pràctica els principis i elements estudiats durant l'any.

Pràctiques de creació en teatre físic de la diplomatura Moveo

Projectes de primer i segon curs

Cada nivell conclou amb la presentació pública de l’espectacle en un teatre.

A Moveo, volem fomentar la creativitat i capacitar els nostres estudiants perquè assumeixin un paper actiu en els processos creatius. Creiem que l’aprenentatge mitjançant l’experiència directa i la participació en projectes reals són elements clau per a la formació en teatre físic.

Els nostres espectacles, anomenats pràctiques de creació en teatre físic, són desenvolupats pels alumnes de primer i segon any sota la direcció del professorat de l’equip Moveo. Aquests espectacles no només són una oportunitat perquè els estudiants apliquin el que han après a classe, sinó també una plataforma perquè experimentin amb diferents tècniques i enfocaments creatius.

Tot l’alumnat participa activament en els diversos aspectes implicats en la creació col·lectiva, des de la concepció inicial fins a la representació final. El punt de partida pot ser l’adaptació física d’una obra literària o cinematogràfica, la qual cosa permet als estudiants explorar com traspassar la paraula i la imatge al moviment expressiu i teatral. Alternativament, el procés pot consistir en embarcar-se en la creació d’un espectacle completament nou basat en investigacions físiques que ells mateixos desenvolupen.

Aquest enfocament permet als estudiants no només perfeccionar les seves habilitats tècniques i artístiques, sinó també desenvolupar la seva capacitat de treball en equip, lideratge i resolució de problemes. Al llarg del procés, el professorat de Moveo guia i dona suport als estudiants, assegurant-se que cada producció reflecteixi tant l’esforç individual com la col·laboració grupal.

Slide
Creació en teatre físic

Pareja de Tres - 2015

Practica alumnos moveo

In-diferencias - 2016

Pràctiques de creació en teatre físic del programa d’especialització

Projectes de tercer curs

Els alumnes de tercer curs tenen l’oportunitat de desenvolupar els seus propis projectes creatius, amb el suport del personal docent del centre.

Aquest treball és lliure i pot prendre diverses formes, depenent del desig de l’estudiant d’explorar la seva forma d’expressió i aplicar els coneixements adquirits al llarg de la seva formació en teatre físic a Moveo. En el desenvolupament de la seva creació, els estudiants compten amb el suport constant i l’acompanyament de l’equip docent del centre. Volem que cada estudiant pugui treballar de manera personalitzada i que el seu procés creatiu reflecteixi els seus interessos artístics.

Els professors de Moveo, amb una àmplia experiència en el camp del teatre físic, ofereixen orientació exhaustiva en àrees clau com ara creació, producció i dramatúrgia. A més, proporcionen formació específica en aspectes rellevants per a la creació de projectes, assegurant-se que cada estudiant rebi els coneixements i les eines necessàries per realitzar la seva visió artística.

El procés creatiu a Moveo no es limita a l’assoliment tècnic; també inclou el desenvolupament d’habilitats crítiques com ara la gestió de projectes, la col·laboració en equip i el lideratge. Els estudiants aprenen a fer front a la dificultat de la creació artística, des de la concepció inicial de la idea fins a la seva posada en escena, passant per totes les etapes intermèdies de desenvolupament i producció.

A través d’aquest enfocament, busquem no només millorar les habilitats tècniques i artístiques dels nostres estudiants, sinó també construir la seva autonomia i confiança com a creadors. Els estudiants poden experimentar i prendre riscos creatius, sabent que compten amb el nostre suport, i preparar-se per a les seves futures carreres en el món del teatre i les arts escèniques.

Des de 2005, el nostre centre ha desenvolupa més de 30 espectacles de diplomatura i especialització creats pels alumnes i dirigits pel nostre experimentat professorat.

Aquests espectacles s’han presentat en teatres de Barcelona, com el Centre Cívic Can Felipa, el Centre Cívic La Bobila, el Centre Cívic Sandaru i el Centre Cívic La Teixonera.

Els espectacles del tercer curs han rebut reconeixement i han transcendit fronteres per a presentar-se en altres destins d’Espanya, França, l’Índia i diferents països. Estem orgullosos dels assoliments dels nostres alumnes i de la seva capacitat per a portar el seu treball més enllà dels confins del nostre centre.

Creiem a proporcionar a l’alumnat les eines i oportunitats necessàries per a seguir les seves carreres artístiques i professionals.

A continuació els presentem els videoclips dels projectes de diplomatura i de tercer curs dels nostres alumnes.

Per a veure més vídeos de la formació, visita la nostra pàgina de Vídeos Formació

Pràctiques de creació del Programa de Diplomatura

MOVEO Formación - Taller 2021 "Menos de lo mismo, más de lo que hay"
PlayPlay
MOVEO Formación - Taller 2021 "¡Salud, viejo mundo!"
PlayPlay
MOVEO Formación - Taller 2020 "Fragmentos"
PlayPlay
MOVEO Formación - Taller 2019 "Short stories"
PlayPlay
MOVEO Formación - Taller 2019 "Esto es mi mano"
PlayPlay
MOVEO Formación - Taller 2018 "Una hora y algo..."
PlayPlay
MOVEO Formación - Taller 2018 "Reconocer"
PlayPlay
MOVEO Formación - Taller 2017 “El Sueño”
PlayPlay
MOVEO Formación - Taller 2017 "¿Cuál es la pregunta?"
PlayPlay
MOVEO Formación - Taller 2016 "Lo que nos mueve"
PlayPlay
MOVEO Formación - Taller 2016 "In-diferencias"
PlayPlay
MOVEO Formación - Making of Talleres 2015
PlayPlay
MOVEO Formación - Taller 2015 "Pareja de tres"
PlayPlay
MOVEO Formación - Taller 2015 "Éxodos"
PlayPlay
MOVEO Formación - Taller 2014 "Si fuese un pájaro"
PlayPlay
MOVEO Formación - Taller 2013 "Entrelíneas"
PlayPlay
MOVEO Formación - Taller 2013 "Mi-Traje-Dia"
PlayPlay
MOVEO Formación - Taller 2007 Brujas
PlayPlay
MOVEO Residencias - "DESVELADAS"
PlayPlay
Previous arrow
Next arrow