BARCELONA

Barcelona és la capital de Catalunya, comunitat autònoma d’Espanya. És la segona ciutat més poblada del país i un dels principals objectius turístics a nivell europeu. Barcelona es divideix en diferents barris emblemàtics, cadascun d’ells amb una personalitat i un ambient característics: Ciutat Vella, Eixample, Raval, Sants-Montjuïc, Horta-Guinardó, Les  Corts, Gràcia, Sarrià – St. Gervasi, entre d’altres.

Barcelona-218581_1280Un dels principals atractius de la ciutat de Barcelona és el seu clima mediterrani, amb temperatures suaus durant tot l’any, que oscil·len regularment entre els 10º (gener i febrer) i els 30º (juliol i agost). En no ser una ciutat especialment plujosa, es pot gaudir del sol la majoria dels dies de l’any, sigui hivern o estiu. D’aquesta forma és fàcil anar a visitar les platges del mar Mediterrani, o els parcs i turons que rodegen la ciutat.

Les llengües oficials a Barcelona són el català i el castellà. Tot i que el català té un pes important a nivell cultural i de tradició, Barcelona és una ciutat bilingüe on tothom entén i pot expressar-se en qualsevol dels dos idiomes. Si ets estranger i pretens quedar-te una breu temps, comunicar-te en castellà mai serà un problema. Tot i així, si la teva intenció és quedar-te durant un temps més llarg, plantejar-se aprendre català pot enriqui molt el suc que puguis esprémer a la ciutat.

Pàgina web del servei meteorológic de Catalunya:

meteocat.com →

COST GENERAL DE LA VIDA

Depenent de l’estil de vida de les preferències de cada persona, aquestes són les guies bàsiques per calcular el cost de vida general a Barcelona:

Allotjament
Habitació en pis compartit: 350€-500€/mes
Pis unipersonal: 900€-1.500€/mes

Transport
Preu del bitllet per metro i autobús: Targeta de 10 viatges = 12,15€
Targeta viatges il·limitats (mensual) = 21,35€

Oci
Teatre: 15€-30€
Cinema: 7-10€

Dinar fora
Menú: 10-15€
Cafè en una cafeteria: 1,6 – 2€
Cervesa en un bar: 3,00-3,80€

Altres despeses
Mòbil: 10-30€

Manutenció setmanal: 50€-70€

OFERTA CULTURAL

Barcelona és una ciutat amb una gran tradició cultural, artística, històrica i arquitectònica, així que no dubtis en aprofitar totes les activitats, exposicions i jornades que s’ofereixen diàriament. No perdis l’oportunitat de visitar llocs emblemàtics com el Lliceu de Barcelona o el Museu Nacional d’Art de Catalunya, així com els petits teatres que habiten la ciutat o les festes majors que es celebren a tots els barris.

Consulta l’agenda cultural de Barcelona per estar al dia de tot el que succeeix en algun dels següents enllaços:

http://guia.barcelona.cat/es

http://lameva.barcelona.cat/barcelonacultura/es/home

http://barcelona.lecool.com/

VISAT

Tots aquells alumnes que necessitin un visat per venir a estudiar a Espanya, hauran de dirigir-se a l’ambaixada espanyola del seu país per sol·licitar-lo. MOVEO facilita a tots els alumnes acceptats en la Diplomatura els documents que siguin necessaris per als tràmits relacionats amb visats i beques, via electrònica o per correu ordinari, segons es necessiti.

Com per exemple:

  • Carta d’acceptació
  • Certificat de matrícula, quan l’alumne hagi pagat el dipòsit
  • Pla d’estudis
  • Calendari acadèmic

 

ASSEGURANÇA MÈDICA

L’escola té una assegurança d’accident, que cobreix les despeses mèdiques que puguin ocasionar-se durant les classes o els assajos per a tots els alumnes de MOVEO. Aquesta assegurança ja està inclosa en el preu de la Diplomatura.

Si ets un alumne estrager però procedent de la Comunitat Europea, et recomanem que realitzis el tràmit per a aconseguir la targeta sanitària europea, ja que per qüestions burocràtiques no et serà possible sol·licitar el NIE (Número d’Identitat d’Estranger). Aquí trobaràs més informació sobre com sol·licitar la targeta sanitària.

Si ets un alumne estranger de fora de la Comuntiat Europa, tens l’opció de sol·licitar el NIE (Número d’Identitat d’Estranger), que et dóna accés a la sanitat pública. Aquí trobaràs més informació sobre com sol·licitar-lo. Tot i així, per evitar imprevistos et recomanem contractar una assegurança privada.

ALOJAMIENTO

Pots trobar una habitació o pis a Barcelona a partir d’algunes de les web que et suggerim a continuació:

Habitatge Jove a Barcelona

Borsa Jove d’Habitatge per compartir

 

Enllaços d’interès: