27 i 28 de gener 2018

Curs de mim corporal de 10 hores impartit per Luis Torreão.

Aquest taller proposa una investigació per crear una composició, així com l’exploració de les bases del procés creatiu, que en un inici es basarà en el moviment.

El llenguatge que es fa servir en el treball de la Cia Hippocampe pren les eines del mim corporal d’Etienne Decroux. Ens inspirem en la ciència d’aquesta tècnica per treballar el detall, per fer visible i precís el que és petit i gran en el moviment, creant la tensió dramàtica i el risc a través de l’”equilibri inestable”.

Amb aquesta particular aproximació al moviment, canviem la percepció de qui mira de forma similar al que el cinema o el vídeo poden fer, fent servir processos tècnics com els close-ups, l’edició o la càmera lenta. En modificar les qualitats dinàmiques d’un moviment (velocitat i intensitat), així com la trajectòria (per la seva articulació, reducció o engrandiment) canviem la lectura del que podria ser llegit en l’acció original.

Això ens permet veure una realitat que d’una altra forma no hauria tocat els nostres sentits. Aquesta acció modificada causa un sentiment d’estranyesa, on l’inconscient de cadascú tindrà un paper a jugar. De la mateixa manera que “la naturalesa que parla a la càmera no és la mateixa que la que parla als ulls. És diferent especialment perquè, en l’espai on la consciència de l’ésser humà domina, la substitueix un espai on regna l’inconscient”, com va dir Walter Benjamin.

El taller es basarà en la tècnica del Mim Corporal. L’objectiu és aprendre a articular el moviment, a dotar-lo d’una qualitat dinàmica i desenvolupar la presència a l’escenari.

Els exercicis de preparació a l’inici de la sessió es centraran en la noció d’animalitat en moviment, el despertar de la columna vertebral i la connexió del centre del cos amb les seves extremitats.

El curs s’impartirà en francès amb traducció al castellà.

 

Luis Torreão

Director, actor, mim i pedagog.

Dirigeix la Companyia Hippocampe i el seu Centre de formació en Mim Contemporani a París. Es va formar en mim corporal a París i als Estats Units amb Thomas Leabhart, qui va ser assistent d’Etienne Decroux. És diplomat en ensenyament teatral i ha realitzat el Màster d’investigació en estudis teatrals en la Sorbonne Nouvelle, a París. Ha impartit nombrosos cursos a França i Brasil, entre ells al Conservatori de Teatre d’Orleans, a Arts en Escena (Lyon), a l’EDT 91 (Essonne),  Universitat París 8, Teatre Apolo-Hermilo (Recife),  Universitat de Campinas – Sao Paulo, Universitat de Teatre de Rio i la Facultat de Dansa Angel Viana – Rio de Janeiro.

Informació pràctica

Dates:
27 i 28 de gener de 2018

Horaris:
Dissabte 11h-14h i de 15:30h – 18:30h
Diumenge 10h – 14h

Preu: 95€

El curs s’imparteix al Centre Moveo

[no_google_map custom_map_style=”false” google_maps_scroll_wheel=”false” address_info_box=”no” address1=”Carrer de Joan d’Àustria, 95, 1r 3a 08018 Barcelona” zoom=”15″ map_height=”150″]

Descomptes

  • 20% de descompte si et matricules fins a un mes abans de la data d’inici del curs.
  • 10% de descompte amb el Carnet Jove o el Carnet de Biblioteques de la Diputació de Barcelona (un carnet per persona). Aquest descompte inclou qualsevol carnet afiliat amb el European Your Card.
  • 20% de descompte permanent per als/les estudiants i ex-alumnes dels cursos regulars de Moveo.

Si vols aprofitar algun dels nostres descomptes, posa’t en contacte amb nosaltres i t’indicarem com fer-ho.

– Descomptes no acumulables –

Inscripcions

Vols inscriure’t al curs?

Vine a la nostra oficina de dilluns a dijous de 10 a 14h o realitza la inscripció online.
Consulta condicions

Aquest curs ja no té places lliures.
Si vols afegir-te a la llista d’espera, escriu-nos a info@moveo.cat

[no_call_to_action full_width=”yes” content_in_grid=”yes” grid_size=”75″ type=”with_icon” icon_pack=”simple_line_icons” simple_line_icons=”icon-info” icon_position=”middle” show_button=”yes” button_hover_animation=”rotate_icon” button_icon_pack=”simple_line_icons” button_simple_line_icons=”icon-envelope” background_color=”rgba(255,255,255,0.7)” border_color=”#dadada” button_text=”Més Info.” button_text_color=”#ffffff” button_background_color=”#e5735c” button_border_color=”#ea8f7d” button_icon_size=”19″ icon_color=”#e5735c” button_icon_color=”#ffffff” box_padding=”17px 17px 17px 17px” button_link=”https://www.moveo.cat/ca/contacte”]

Vols més informació sobre aquest curs?
Truca’ns al +34 93 300 25 08 o clica a Més Info

[/no_call_to_action]