– 1er curs: Iniciació (750 hores)
– 2n curs: Avançat (750 hores)
Durant el curs de tècnica, l’alumnat estudiarà els elements que permeten el control del cos i de la seva expressió: articulació corporal, desequilibris, col·locació del pes a l’acció, orientació del cos a l’espai, dinamo-ritmes i textures corporals, el fraseig corporal, moviments de contradicció, translacions i compensacions, baixades, marxes, desplaçaments, així com la combinació de tots aquests elements.
La improvisació es treballa en diferents modalitats, en solitari, en duet o en grup: a partir d’una situació dramàtica, d’una consigna tècnica que serveix de punt de partida per a una exploració del moviment o bé com un espai obert per dibuixar un retrat físic un sentiment o una situació. .
L’assignatura d’improvisació també permet desenvolupar metodologies per generar materials durant els processos creatius.
Gràcies a l’estudi de peces i figures, l’alumnat treballa la connexió entre tècnica i interpretació, i avança cap a un coneixement i una comprensió profunda del Mim Corporal Dramàtic.
L’estudi del repertori clàssic i modern es fa al llarg de l’any i dona lloc a presentacions regulars al si de l’escola. A través de peces, figures i marxes, l’alumnat es posa en situació d’interpretació davant d’una escriptura corporal complexa.
La composició agrupa l’estudi dels principis que ajuden l’alumnat a organitzar i desenvolupar els seus processos creatius.
És un camp d’estudi molt vast que engloba els elements següents: composició de la frase corporal, articulació dramàtica, combinacions de diferents elements escènics (text, música, etc.), relació espacial i causalitats, regles de transposició d’una acció, ‘metaforització ‘ del moviment, utilització dels objectes i accessoris, metodologies i principis de dramatúrgia.
Durant els mesos de maig i juny, el treball s’orienta cap a la creació d’un espectacle que permet la posada en pràctica dels principis i els elements estudiats durant l’any. L’espectacle és dirigit pel professorat de l’equip Moveo, i tot l’alumnat participa activament en el procés creatiu, així com en tots els aspectes de la creació de l’espectacle.
Aquest pot prendre formes diferents: des de l’adaptació física d’una obra literària o cinematogràfica fins a la creació d’un espectacle a partir d’investigacions físiques. Cada curs conclou amb la presentació pública de l’espectacle en un teatre.
A través de diferents tècniques de moviment (Flying low, reléase, manipulacions, etc.), es treballa per aconseguir un cos obert i disponible, flexible als canvis i adaptable a l’espai i temps compartit. A través de frases de moviment, es posen en pràctica les mecàniques trobades construint recorreguts que viatgen per l’espai. Amb eines de contact i altres tècniques, es treballen diferents possibilitats que dos o més cossos puguin compartir els pesos, el temps i l’espai, movent-se des de la trobada dels punts de contacte i l’escolta de les direccions del cos
Es treballen diverses tipologies d’exercicis i propostes de joc, per tal de multiplicar les possibilitats físiques dels cossos i trobar vies de moviment a través de la imaginació i el joc i no de manera mecànica. Alhora, es guia l’alumnat en l’enfortiment i l’agilitat del cos perquè la seva voluntat d’acció corporal no sigui limitada i que s’aprengui a invertir l’energia justa en allò que cal. Per acabar, s’abordaran les bases de tècniques acrobàtiques de terra.
A partir del treball de Jacques Lecoq, s’experimentarà el joc corporal individual i la relació de cadascú amb l’altre, amb el grup i amb l’espai, sempre des del punt de vista de l’observació de tot allò que ens envolta.
El desenvolupament de l’escolta, la disponibilitat i el nivell de tensió corporal. A través de la improvisació, treballarem la presència escènica del personatge i les seves actituds.
Es treballen 4 blocs diferenciats:
Tot i que la formació és essencialment una formació pràctica, l’alumnat de la diplomatura se’n beneficia dins de les hores lectives de sessions teòriques.
Aquestes sessions poden ser:
temes relacionats amb el mim corporal i la seva història
articles i debats que permeten a l’alumnat reflexionar i comprendre el procés d’aprenentatge
sessions obertes de preguntes i debats sobre les matèries estudiades
Sara, Catalunya
“Professors molt professionals i propers al mateix temps. Genials.”