L’objectiu d’aquest projecte és compartir les arts del moviment amb públics no professionals i col·lectius específics, i apropar les arts a espais públics i espais de vida quotidiana. La nostra intenció és crear trobades amb col·lectius socials, i explorar el moviment com a eina relacional primordial del benestar.

Ens apassiona el treball amb criatures, joves i grups de persones adultes amb necessitats específiques. En el context actual, creiem que aquest tipus de treball s’ha convertit en una necessitat i ajuda a expressar i guiar algunes de les situacions emocionals provocades pels efectes de la pandèmia i del canvi climàtic.

Les activitats que proposem són sobre l’expressió corporal, la dansa-teatre i el concepte de gest d’una manera participativa i accessible. Creiem que el moviment ens ajuda a sentir-nos més lliures i més alegres, ja que ens connecta els uns amb els altres a través del diàleg.

Durant el taller treballarem d’una manera lúdica i profunda la relació entre les persones a través dels gestos, i veurem com aquesta relació ens dóna eines per escoltar i confiar en el propi cos i en el de l’altre, així com per expressar estats emocionals, més enllà de les paraules. Proposem una sèrie d’exercicis educatius i pràctics perquè cada participant descobreixi com aquests elements l’ajuden a sentir-se segur i creatiu a través del diàleg. Tots els exercicis es fan en grups o de dos en dos.

Objectius del curs:
– Adquirir confiança en la seva capacitat d’utilitzar el seu propi cos per expressar-se i comunicar-se
– Treballar la presència, la consciència, la confiança i les maneres de canalitzar les emocions
– Utilitzar els gestos com a noves eines d’escolta, comunicació i intercanvi
– Treballar la dinàmica de relacions a través del moviment
– Passar-ho bé

Moveo gira

Projecte subvencionat per
Generalitat
Ajuntament barcelona

ANTECEDENTS DEL PROJECTE

“El gest i la relació” sorgeix d’un projecte previ amb les companyies Sauf le Dimanche i Mariantònia Oliver, “Quin gest necessitem avui?”, al voltant de donar i rebre gestos espontanis amb diferents d’entitats de Catalunya, Balears i Occitània. Aquestes activitats han servit com a dinamització d’entitats educatives i col·lectius vulnerables amb qui hem treballat les nocions d’intercanvi, expressió, solidaritat, etc, així com la relació amb el propi cos i el cos dels altres com a mitjà d’expressió.

“Quin gest necessitem avui?” va ser un projecte artístic internacional, digital i social que convidava a la participació d’habitants de totes les edats de Barcelona. El projecte proposava treballar sobre la pregunta de quin gest necessitàvem aleshores avui en relació a les circumstàncies de separació i distanciament que vam viure a l’inici de la pandèmia. Si bé és cert que les persones no podíem viatjar i trobar-nos, les idees, necessitats, i gestos sí que es podien intercanviar. L’intercanvi és el punt central d’aquest treball. Intercanvi i transformació.

Es va centrar, per una banda, en un treball relacional a partir del gest com a punt de partida i del moviment com a eina a través de tallers amb col·lectius no-professionals, criatures, joves i gent gran, i, per altra banda, un treball de creació a partir de la recopilació de gestos proposats per aquests col·lectius. Aquesta recopilació després es va traspassar a una plataforma digital i va servir per crear un vídeo-dansa per part de tres companyies professionals.

LA COMPANYIA

Gest
Cia moveo consequencies pedrera

CIA MOVEO

La Cia Moveo neix el 2005, col·laborant des dels seus inicis amb artistes locals i internacionals. Els seus espectacles han girat a festivals internacionals de renom en indrets com Anglaterra, Bèlgica, Corea del Sud, Croàcia, Escòcia, Espanya, França, Holanda, Hongria, Israel, Itàlia, Lituània, Polònia, Portugal, Puerto Rico, Romania o Suïssa. També han dirigit projectes artístics i pedagògics per a entitats i festivals com Dies de Dansa, festival GREC de Barcelona, la Universitat de Barcelona, Edimburg Festival Fringe, Central School of Speech and Drama de Londres, el Festival Internacional de Teatro Físico y Gestual de Xile, la University of Applied Sciences de Finlàndia o el Conservatori Popular de Ginebra.

L’enfocament multidisciplinari i multicultural de la companyia li permet crear un treball que afavoreix la col·laboració entre artistes de diferents disciplines. Els premis més recents que ha rebut són el Premi Moritz FiraTàrrega a la Millor Estrena d’Arts de Carrer 2017 i el premi Dansacat a Millor Coreografia 2020. “Echoes” també ha estat nominat als Premis de la Crítica 2020.

La Cia Moveo forma part del Centre Moveo, des d’on es desenvolupen taller per a tot tipus de públics.

ENTITATS DEL PROJECTE ORIGINAL

Organitza:

[evc_image_gallery type=”grid” number_of_columns=”five” space_between_items=”tiny” images=”23279,23276,23273,16477,16468″ image_size=”small”]

Projecte co-financiat per:

[evc_image_gallery type=”grid” number_of_columns=”five” space_between_items=”small” images=”16734,16731,22296,22293,16471,16722,16737″ image_size=”small”]

Entitats col·laboradores

[evc_image_gallery type=”grid” number_of_columns=”six” space_between_items=”small” images=”16768,16771,16844,17937,17940,16774″ image_size=”small”]